Lowlands 2016 zoekt wetenschappers

11-02-2016 @ 13:06

Van 19 t/m 21 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de 24ste editie van A Campingflight to Lowlands Paradise plaats. Tijdens Lowlands treden gedurende drie dagen en nachten in twaalf tenten meer dan 250 acts op. Het programma omvat muziek, comedy, theater en dans, literatuur, wetenschap, kunst en nog veel meer. 

Wat zou jij te weten willen komen tijdens een driedaags festival waarbij zo’n 55.000 individuen een unieke gemeenschap vormen waarin men geniet van muziek, cultuur en elkaar? Een plek waar nieuwe liefdes ontstaan, miljoen berichtjes worden verzonden en waar drie dagen een kortstondig paradijs opbloeit? Kortom: het ideale onderzoeksterrein voor wetenschappers.

Lowlands, BKB en New Scientist nodigen daarom wetenschappers, universiteiten en vakgroepen uit een onderzoeksvoorstel in te sturen voor Lowlands Science: een enorm lab op het festivalterrein waarin bezoekers omwille van de wetenschap onderwerp worden van experimenten.

Lowlands Science kende in 2015 een succesvol debuut. Tien teams afkomstig van onder andere het Nederlands Forensisch Instituut, het Radboudumc, de TU Delft en de UvA deden onderzoek naar o.a. de aanwezigheid van het ‘adventure gen’ in het DNA van de festivalbezoekers en de mogelijkheid om hersengolven te synchroniseren. Ook maakte het publiek mee hoe het voelt om stokoud te zijn en om rond te lopen in een virtuele werkelijkheid. Lange rijen van onderzoeksrespondenten vormden zich, ondanks het bloedhete weer.

Ook dit jaar roept Lowlands wetenschappers op om voorstellen in te sturen voor onderzoek op het festival gebruikmakend van de anonieme of vrijwillige medewerking van de festivalbezoekers, het festivalterrein, enzovoort. De mogelijkheden zijn groot, mits de kwaliteit en de haalbaarheid gewaarborgd worden in de voorstellen. Wat zou jij willen onderzoeken op Lowlands?

Meer informatie over Lowlands Science en de aanvraag is te vinden op de Lowlands website. Op de website van New Scientist is een uitgebreid verslag te vinden van Lowlands Science 2015.

Lowlands Science is een initiatief van Lowlands, BKB en New Scientist.

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 2016
19 + 20 + 21 augustus 2016
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
www.lowlands.nl

De voorverkoop verloopt via www.ticketmaster.nl