LLOWLAB OP LOWLANDS. WANNA PLLAY WITH YOUR FUTURE?

16-07-2010 @ 15:12

Van 20 t/m 22 augustus vindt op evenemententerrein Walibi World in Biddinghuizen de uitverkochte achttiende editie van A Campingflight to Lowlands Paradise plaats. Technologiestichting STW en haar partners presenteren hier LLowlab: 3 drijvende eilanden in Lake Lowlands die geheel in het teken staan van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap, techniek en duurzaamheid.
 
Lowlands probeert al jarenlang bewust met haar omgeving om te gaan. Directeur Eric van Eerdenburg: “als organisatie streven wij naar een zo groen en duurzaam mogelijke bedrijfsvoering. Het festival wil bovendien een platform zijn waar bezoekers kunnen zien welke groene keuzes zij kunnen maken. Met de komst van LLowlab werpen we een blik op de toekomst van duurzaamheid”.
 
LLowlab bestaat uit 3 eilanden in het meer van Lowlands: Lake Lowlands. Op het grootste eiland, de Sustainable Playground, kunnen bezoekers experimenteren met bijvoorbeeld 'kernfusie' of nanozeep en testen hoe duurzaam ze zelf zijn. Op het tweede eiland, de Greenstage, kan het publiek zelf energie opwekken voor een dagelijks optreden van de band Florian Wolff. Daarnaast is er een wetenschapsquiz onder leiding van Lottie Hellingman. Het kleinste van de 3 LLowlab eilanden is Cradle. Hier kunnen bezoekers volledig duurzaam chillen en bedenken hoe de toekomst er uit moet gaan zien en hoe ver we daarvoor moeten gaan.
 
LLowlab wordt inhoudelijk en financieel door een aantal wetenschappelijke organisaties mogelijk gemaakt: Technologiestichting STW, Nanopodium, NWO en de KNAW. Zij werken hiervoor samen met Stichting Urgenda, NanoNed, TU Delft en productiebedrijf Double 2. Dit in het kader van Sounds of Science: een samenwerkingsverband voor projecten die betrekking hebben op techniek, wetenschap en duurzaamheid. Meer informatie over LLowlab is vanaf 1 augustus te lezen op www.llowlab.nl

Lowlands is uitverkocht: kaarten die nu nog via diverse websites worden aangeboden komen uit de zwarthandel. Net als vorig jaar worden deze kaarten zo veel mogelijk getraceerd en ongeldig gemaakt. Ongeldig gemaakte kaarten komen voor de reguliere prijs weer beschikbaar voor de officiële verkoop via lowlands.nl en livenation.nl. Meer informatie hierover verschijnt binnenkort op de website.
 
A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE
20, 21 en 22 augustus 2010
Evenemententerrein Walibi World Biddinghuizen
UITVERKOCHT