Opgelet: Valse kaarten van Lowlands in omloop

26-07-2011 @ 19:18

Er zijn valse hard-copy kaarten van Lowlands in omloop. Deze kaarten geven dus geen toeging tot het festival.
Van 19 tot en met 21 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de uitverkochte 19e editie van A Campingflight to Lowlands Paradise plaats. Er is aan het licht gekomen dat er een partij valse hard-copy kaarten in omloop is. Deze kaarten worden vooral via Marktplaats en andere, niet officiële ticketsites aangeboden. De kaarten geven geen toegang tot het festival.

Afgelopen dagen zijn bij Ticket Service diverse meldingen binnengekomen van mensen die via niet officiële verkoopkanalen (Marktplaats en de bekende secondary tickethandelaren) een hard-copy kaart hebben gekocht maar deze niet vertrouwden. Na onderzoek blijk het om zeer goed nagemaakte Lowlandskaarten te gaan. Voor deze vervalsingen zijn blanco Ticket Service kaarten gebruikt die zijn gestolen bij een voorverkoopadres en welke vervolgens bedrukt zijn met de gegevens van Lowlands.

De vervalsingen zijn op het eerste gezicht niet van echt te onderscheiden maar de barcode die op de kaart staat, is ongeldig. Bij de festivalentree worden alle kaarten gescand waardoor de vervalsingen aan het licht zullen komen. De nummers (vermeld op de achterzijde) van de ontvreemde tickets zijn bekend: het gaat om de serie die loopt van 36563001 t/m 36564000. Daarnaast zijn er wellicht nog valse tickets in omloop die niet bij de organisatie bekend zijn.

Mensen die vermoeden dat zij in het bezit zijn van een ongeldige kaart, kunnen dit controleren op http://www.ticketsenconcertkaarten.nl/: hier staan alle – op dit moment bij de organisatie bekende- nummers van valse tickets gepubliceerd.

De handelaren in deze kaarten bieden hun waar via internet aan onder vermelding van valse persoonsgegevens. Wanneer het tot een transactie komt, worden regelmatig valse identiteitspapieren en nagemaakte aankoopbewijzen overlegd.

Mensen die in het bezit zijn van een valse kaart worden geadviseerd bij de politie aangifte te doen van oplichting en een klacht in te dienen bij de Consumentenautoriteit via http://www.consuwijzer.nl/. Alleen kaarten die gekocht zijn via de officiële verkoopkanalen geven gegarandeerd toegang tot het festival. Dit zijn http://www.lowlands.nl/ , http://www.livenation.nl/ en http://www.ticketservice.nl/

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE
19, 20 en 21 augustus 2011
Evenemententerrein Walibi Holland Biddinghuizen