R&B ster Tinashe op 7 mei in Paradiso

13-01-2016 @ 20:42

De multigetalenteerde R&B-ster Tinashe komt op zaterdag 7 mei naar Paradiso, Amsterdam met haar 'Joyride World Tour'. 

Zingen, dansen, componeren, acteren en zelfs taekwondo: er is weinig wat Tinashe niet kan. De zangeres mag dan nog maar 22 jaar oud zijn, haar CV is een imposante die begon met meidengroep The Stunners die onder andere voor Justin Bieber opende. Tegenwoordig wordt Tinashe gezien als een van dé voorlopers van de huidige generatie R&B-sterren en wordt ze vaak in een adem genoemd met gerespecteerde namen als The Weeknd, Miguel en FKA Twigs.

Haar succes is niet zomaar komen aanwaaien. De R&B-ster heeft daar keihard voor gewerkt, met een arsenaal aan zelfgeproduceerde mixtapes die door de pers lovend zijn ontvangen. Vooral haar keuze om verder te kijken dan de gebaande R&B-paden wordt gewaardeerd en ze weet dan ook moeiteloos elementen van indie en rockmuziek door haar muziek te laten sijpelen.

Haar EP’s waren dan ook de perfecte opmaat naar haar album ‘Aquarius’ dat in 2014 alom werd geprezen. Pitchfork Magazine roemde de keus van Tinashe om big-budget R&B a la Janet Jackson en Aaliyah te combineren met een meer persoonlijke touch in haar teksten. Het levert de zangeres niet alleen waardering op in de pers, ook collega’s Nicki Minaj en Katy Perry zijn onder de indruk van de Amerikaanse en namen haar mee als openingsact op hun wereldtournees.

Denk je dat haar ster dan niet hoger kan reiken, dan heb je het mis: haar tweede album ‘Joyride’ zit nog in het vat, maar de singles die ze tot nu toe heeft gereleaset zijn hits geworden waarbij ze samenwerkingen niet schuwt: rapper Young Thug is te horen op het stevige ‘Party Favors’ en Chris Brown doet mee op ‘Player’ dat op Youtube in twee maanden tijd meer dan twaalf miljoen hits heeft opgeleverd. Dat belooft wat voor ‘Joyride’ waarvan Tinashe in Paradiso ongetwijfeld nog meer tipjes van de sluier gaat oplichten.

Tinashe

07.05.2016
Paradiso, Amsterdam
Tickets: €23,50 excl servicekosten

https://www.facebook.com/OfficialTinashe