Roxette Live Travelling The World

04-12-2013 @ 23:07

6 December verschijnt de DVD/CD Roxette Live: Travelling The World. Roxette is een van de meest succesvolle Scandinavische bands allertijden, bestaande uit Marie Fredriksson en Per Gessle. Samen hebben ze wereldwijd 75 miljoen albums verkocht en braken ze in 1989 internationaal door met het nummer The Look. Dit was nog maar het begin voor Roxette, hierna scoorde ze hits met nummers zoals Joyride, Listen To Your Heart en It Must Have Been Love. Alleen al tijdens hun onverwachte comebacktour in 2011-2012 speelde ze voor 1,5 miljoen mensen in 46 landen. Nu verschijnt er een documentaire, een concertfilm en een live CD! 

Het laatste videomateriaal van Roxette stamt uit 1995, dit waren opnames die gemaakt waren tijdens de Crash! Boom! Bang! tour in Johannesburg op 14 januari 1995. Dat het zolang stil bleef rondom de band had te maken met de hersentumor die bij Marie Fredriksson aan het begin van het nieuwe millennium werd geconstateerd. De jaren daarna stonden vooral in het teken van het overwinnen van deze ziekte. Gelukkig kwam Roxette in 2011-2012 onverwacht terug met een wereldtour.

Roxette Live: Travelling The World , bevat zowel een live CD, een documentaire als een concertfilm. De laatste is opgenomen tijdens het Zuid-Amerikaanse deel van de tour en bevat beelden van concerten in Curitiba (Brazilië), Cordoba (Argentinië) en Santiago (Chili). Op deze concertregistratie is te zien hoe Roxette na een jaar touren weer veranderd is in een echte rockmachine, en hoe ze met een bewonderenswaardig constant energieniveau over het podium bewegen. De registratie behelst 90 minuten show, deze opent met het nummer Dressed For Succes en gaat door tot aan de laatste meezinger van de show: Church Of Your Heart. De concertfilm laat zien dat Roxette een spectaculaire show weet neer te zetten die resulteert in een extatische sfeer onder de aanwezige fans.

De documentaire It All Begins Where It Ends (60 minuten) is ook onderdeel van deze release en is gefilmd tijdens de negentien maanden van de Roxette comebacktour. De band wordt hierin overal gevolgd: backstage, in de tourbus en op de vliegvelden. We zien hoe ze fans van over de hele wereld ontmoeten. Ook vertellen Marie Fredriksson en Per Gessle de verhalen achter hun muzikale carrières die hun wildste dromen overtroffen hebben. Als extra’s vind je onder meer backstage video’s door Per Gessle (71 minuten) en een interview met gitaartechnicus Mikael Nogueira-Svensson over het leven achter de schermen.

Naast de concertregistratie en documentaire zit er ook een live CD bij dit product. Hierop staan zestien live nummers, deze zijn allemaal opgenomen tijdens het concert op 12 mei 2012 in het Teatro Caupolicán in Santiago, Chili.

Vrijdag 6 december komt ook de digitale versie van de live CD uit. Hierop staan twee exclusieve bonusnummers: Silver Blue en Church Of Your Heart.

ROXETTE LIVE: TRAVELLING THE WORLD

Titel: Roxette Live Travelling The World
Release: 6 december 2013

http://www.roxette.se/