Nieuw album Rosenberg Trio: La Familia

24-11-2015 @ 21:34

Het wereldbefaamde Rosenberg Trio bestaande uit solist Stochelo Rosenberg, Nous’ Che Rosenberg en Nonnie Rosenberg trok de afgelopen 25 jaar wereldwijd volle zalen en kreeg lovende kritieken. Met hun geraffineerde vertolkingen van zowel traditionele gipsy jazz als ook nieuwe composities en arrangementen hebben ze de moderne standaard gezet voor wat er allemaal mogelijk is binnen deze stijl.

Dit seizoen toert het trio met twee bijzonder talentvolle musici uit de Rosenberg familie door de Nederlandse theaters. Johnny Rosenberg is een gevierd zanger en ritme gitarist die veel bekendheid verwierf door zijn optredens in 'The Voice of Holland' waar hij onder andere met Michael Bublé zong. Als een authentieke 'crooner' is hij de eerste Sinti die zich heeft verdiept in de vocale kant van de jazz en de combinatie van zijn fluwelen stemgeluid en het opzwepende ritme van de gipsy jazz is uniek. Mozes Rosenberg is de jongste broer van Stochelo en een fenomeen op de gitaar. Hij mengt in zijn gitaarspel de gipsy jazz traditie met modernere jazz stijlen en 'creëert' zo een nieuw, verfrissend geluid. Door zijn soepele techniek kent zijn virtuositeit geen grenzen.

The Rosenberg Trio nam onlangs het nieuwe album “La Familia” op met Johnny en Mozes. Stochelo Rosenberg en zijn trio speelden met en voor de groten der aarde zoals Carlos Santana, Stéphane Grappelli, Luciano Pavarotti en Toots Thielemans. Ze maakten albums met artiesten als Dutch Swing College Band, Rita Reys, The Manhattan Transfer en Louis van Dijk, maar ook met Herman van Veen, BZN en Paul de Leeuw. Zij stonden verschillende malen op North Sea Jazz en traden, naast onnoemelijk veel festivals, ook op in fameuze zalen als het Concertgebouw in Amsterdam en The Carnegie Hall in New York.

Tracklist 'La Familia'

01. Kiss Of Fire - (Angel Villoldo/Lester Allen, Robert Hill)
02. I’ve Got Rhythm - (George Gerschwin /Ira Gerschwin)
03. Dance In The Old Fashioned Way - (Al Kasha, Joel Hirschhom, Georges Garvanentz / Charles Aznavour)
04. Poinciana - (Nat Simon/Buddy Bernier)
05. Smile - (Charlie Chaplin, John Turner, Geoffrey Parsons)
06. Whatever Lola Wants - (Richard Adler, Jerry Ross)
07. Medley: a) Buona Sera - (Peter de Rose/Carl Sigman)
        b) Oh Marie - (Eduardo di Capua, Vincenzo Russo/Louis Prima)
08. Speak Softly Love (Godfather theme) - (Nino Rota)
09. So What - (Miles Davis)
10. That’s All - (Alan Brandt, Bob Haymes)
11. Blues For Barney - (I.S. Rosenberg )
12. Manha De Carnaval - (Luiz Bonfá, Antônio Maria)

Releasedatum: 27-11-2015

http://www.sintimusic.nl/bands/the-rosenberg-trio/