Kerst met de Schimpies!

30-11-2010 @ 08:26

Zondag 19 december 2010 Kerst met de Schimpies! Muzikaal topentertainment van de broers Schimscheimer & friends in theater de Boerderij in Huizen

Op zondag 19 december a.s. wordt in Theater de Boerderij aan de Hellingstraat in Huizen Kerst  gevierd met de Schimpies. De drie zeer muzikale broers Schimscheimer, voor vrienden en familie bekend als “de Schimpies”,  zullen samen met een aantal bevriende muzikanten garant staan voor een avond topmuziekentertainment.

Na een ontvangst om 17.00 uur met glühwein kunt u genieten van een kerstdiner, afgewisseld  met top-entertainment van de broertjes Schimscheimer met awardwinning zangeressen Carmen Sars en Tineke Scholten en multi-instrumentalist Hubert Heeringa (Ten Sharp). Van ingetogen liedjes die je recht in je hart raken tot uitbundige kerstsongs.  Covers, eigen repertoire en special gecomponeerd werk! Meezingen, dansen? Het mag allemaal!

Ontvangst vanaf 17.00 uur.
Een toegangskaart kost 59,00 euro.
Hiervoor krijgt u een welkomst-drankje, een diner en koffie/thee en een avondvullend muzikaal programma.
De kaarten zijn te bestellen via Theater de Boerderij (op werkdagen bereikbaar tussen 11.00 en 14.00 uur), tel: 035-525 62 52, of door een mail te sturen naar schimpies@live.nl

Muziek zit de Schimscheimers in het bloed. Al op zeer jonge leeftijd mogen ze optreden in het populaire kinderprogramma Stuif 's In van de AVRO met hun band Gimmick. Ze winnen de gouden stuiver.  Later veranderen ze de naam van hun band in Martin Dairy. Met de groep winnen ze de talentenjacht Poptalent '80 en daarmee verdient Martin Dairy een muziekcontract bij Ariola. Aansluitend gaan ze alle drie naar het conservatorium.  Edwin wordt toetsenist, componist en arrangeur, Marcel basgitarist en componist en Bob wordt drummer en audio engineer. Hun talent blijft niet onopgemerkt en al snel gaan ze ieder een eigen muzikale weg.

Met het verstrijken van de jaren en na alle mogelijke muzikale uitdagingen later, slaan ze nu muzikaal de handen ineen om in het intieme Theater de Boerderij in Huizen een fantastisch muzikaal kerstfeest te gaan vieren. En wie weet is dit wel het begin van een nieuwe topband in Nederland... 

Componist, arrangeur en toetsenist Edwin Schimscheimer is de oudste van de drie muzikale broers. Na een opleiding aan het conservatorium speelt Edwin begin jaren 80 een aantal jaren in de begeleidingsband van de destijds razend populaire Berdien Stenberg en vervolgens wordt hij toetsenist bij Rene Froger. In 1992 wint Edwin met zijn lied Wijs me de Weg, vertolkt door Humprey Campbell, het Nationale Songfestival. Bij het Eurovisie Songfestival eindigt het liedje op de 9e plaats. Medio jaren 90 gaat Edwin werken met Willeke Alberti. Samen met Cooth van Doesburg schrijft hij het nummer Waar is de Zon. In 2000 en 2001 is hij orkestleider van Herman Brood en tourt hij met een Big Band. In 2003 debuteert Edwin als gastdirigent bij Het Metropole Orkest. Verder componeert hij ook veel voor de televisie, de tunes van de Nationale Nieuwsquiz, Ingang Oost en de tune van Rozengeur en Wodka Lime komen bijvoorbeeld van zijn hand.

Basgitarist Marcel Schimscheimer is een veelgevraagde sessiemuzikant. Hij zat onder andere in de begeleidingsband van de Dolly Dots en speelt als lid van Het Metropole Orkest met grote artiesten. Begin jaren '80 wordt hij aangenomen bij het Europees Jeugd Orkest en speelt hij onder andere in Italië, België, Engeland en Frankrijk. Midden jaren '80 gaat hij op tournee in Europa met de band van Willy DeVille. Vanaf 1988 werkt Marcel intensief met Rene Froger. Hij schrijft ondermeer de hits Just Say Hello en Nobody Else. Als bassist van het Metropole Orkest speelt hij tijdens het North Sea Jazz festival met Gino Vannelli. Voor Marcel komt een droom uit, omdat hij een grote fan is van de Amerikaanse zanger. Een paar jaar later speelt hij bij het Metropole Orkest en begeleidt naast Nederlandse artiesten ook veel buitenlandse sterren zoals Chaka Kahn, Herbie Hancock, George Duke, Pat Metheny en Oleta Adams. Marcel is bassist en orkestleider bij de uitverkochte Toppers in concert. Onlangs componeerde Marcel de tune van het hernieuwde programma Koffietijd (RTL4).

Drummer en soundengineer Bob Schimscheimer is de jongste van de drie. Op driejarige leeftijd drumde hij al op “Dixan” waspoedertrommels. Een jaar later speelde hij als vierjarige drummer al met zijn broers in een bandje. Na het volgen van een opleiding aan het Conservatorium Hilversum heeft Bob als drummer vele bekende artiesten begeleid, waaronder Youp van ’t Hek, Berdien Stenberg, Rene Schuman, het Rosenberg Trio. Ook als soundenigeer is Bob zeer succesvol. Hij werkt onder meer met Liesbeth List, Jaap van Zweden, Toots Thielemans, Toon Hermans, Herman Brood, Herman van Veen, Rita Reys, Louis van Dijk en last but not least Valery Gergiev. Naast drummen componeert Bob ook. Zo componeerde hij de muziek voor liveShop en Yoga (NCRV).

Tineke Scholten studeerde zang, met als bijvak piano, aan het Noord Nederlands Conservatorium te Groningen. Na haar studie trad ze veel op met haar eigen “Tineke Scholten Jazz Quartet”. In 1996 won zij de Heineken Jazz Award. Verder speelde ze in veel verschillende bezettingen, o.a in meerdere popbands, vocal groups en in de bigband van het Conservatorium.

Singer songwriter Carmen Sars is geboren in Canada, Vancouver en opgegroeid in Doetinchem. Met een bevlogen dirigent en componist als vader schrijft Carmen al op zeven jarige leeftijd haar eerste (kerst)liedjes. Haar album Silent Eyes werd bekroond met een Zilveren Harp. Haar liedjes worden vertolkt door onder andere Liesbeth List, Willeke Alberti, Ramses Shaffy, Ruth Jacott en het Metropole Orkest.

Hubert Heeringa
is al meer dan 25 jaar actief als multi-instrumentalist. Naast het begeleiden van artiesten uit binnen- en buitenland werkte hij mee aan diverse theater- en televisieprogramma’s. Zo maakte Hubert deel uit van de band Ten Sharp, speelde hij in de Memoriesband van het gelijknamige televisieprogramma en begeleidde grote artiesten als Jenny Arean, Rob de Nijs, Liesbeth List, Danny de Munk, Ruth Jacott en tot op de dag van vandaag Willeke Alberti. Ook werkt hij al meer dan 15 jaar samen met René Froger en is hij ieder jaar van de partij bij de “Toppers in Concert”.