Paul de Leeuw eert muzikale erfenis Robert Long op nieuwste album

15-11-2014 @ 18:51

Het eerste exemplaar van zijn nieuwe album "De Leeuw zingt Long" is 13 november jl. aan Paul de Leeuw uitgereikt. Direct na zijn theatervoorstelling in De Kleine Komedie kon hij door naar zijn volgende show in De Heeren Van Aemstel. Hier werd hij ontvangen door vrienden en bekenden uit het vak en de artiesten die aan het album hebben meegewerkt. Paul de Leeuw gaf een miniconcert door vier nummers van het nieuwe album te zingen met als absolute hoogtepunt “Jij en ik” waar hij spontaan vocaal werd bijgestaan door het Gay Men’s Chorus Manoeuvre!

Voor zijn nieuwste album heeft Paul de Leeuw zich verdiept in het werk van een van zijn grootste muzikale inspiratiebronnen: Robert Long. Als klein jochie draaide hij thuis op zijn oranje draaitafel de muziek van Robert en dan vooral de albums “Vroeger Of Later” en “Levenslang”.

Paul de Leeuw: “Ik wilde graag de tekst en muziek van singer-songwriter Robert Long nieuw leven inblazen en misschien bij een jongere generatie een soortgelijk effect veroorzaken, als toen bij mij. Zittend bij mijn oranje pick-up, karnemelk drinkend tegen de jeugdpuistjes. Luisteren naar zijn teksten die je raken, die je aan het denken zetten of je doet twijfelen. Het gaat over mij?

Aan het album  "De Leeuw zingt Long" heeft een indrukwekkende rij gastmuzikanten meegewerkt: het Nederlands Blazersensemble, Cor Bakker, Eric Vloeimans, Typhoon, Remy van Kesteren, Ilse DeLange & JB Meijers, Carel Kraayenhof, Benny Ludemann, Marcel de Groot, Ruth Jacott, Carel Kraayenhof, The Rosenberg Trio en The New Cool Collective.

De productionele leiding van het album was in handen van John van Eijk. Hij is verantwoordelijk voor een aantal van De Leeuws grootste hits zoals “Ik heb je lief’ en “Ik wil niet dat je liegt”. Van Eijk is voor het nummer “Kalverliefde” bijgestaan door Ilse DeLange & JB Meijers en bij “Levenslang” door Typhoon.

De release van het album is 14 november. Het album is gemaakt met veel liefde en respect naar Robert Long en zijn muzikale erfenis, aldus Paul de Leeuw. De keuze van de liedjes lag geheel bij Paul de Leeuw en hij heeft met elk nummer een bijzondere band.

http://www.pauldeleeuw.nl/