Complete Nederlandstalige oeuvre van Robert Long op 18 CD-box uit

21-01-2016 @ 21:44

Universal Music brengt in samenwerking met Sound Of The Seas een 18CD-box uit van ‘Robert Long getiteld  'Jij wou mij totaal’ uit.

Halverwege de jaren '70 was geen enkel in oranje en bruine tinten opgetrokken interieur compleet zonder het album ‘Vroeger of later’ van Robert Long. Wie zichzelf graag aan de goede kant van de streep plaatste – voor gelijke rechten van minderheden, tegen de oorlog, het grootkapitaal en de bemoeizucht van de kerk – moest dit album in huis hebben. Toch was het veel meer dan een op vinyl geperst bewijs van goed gedrag. Het enorme succes was vooral te danken aan de grote artistieke kwaliteit van dit debuut. Datzelfde gold zeker ook voor de vele albums die daarna nog zouden volgen.

Momenteel wordt Robert Long De Musical met veel succes in de Nederlandse theaters vertoond. De unieke liedjes van Long, glansrijk vertolkt door Paul Groot, spelen hierin de hoofdrol.

Met de 18CD-box 'Jij wou mij totaal’ zijn voor het eerst alle Nederlandstalige albums van Robert Long verzameld. De meeste albums zijn al geruime tijd niet meer verkrijgbaar. Ieder album is verpakt in een replica van de oorspronkelijke hoes. De box bevat verder een boekje met unieke foto’s uit het privéarchief van Robert Long, het voorwoord is van Kristof Rutsaert (weduwnaar van Robert Long) en een uitgebreide biografie.

Robert Long (1943-2006) is het pseudoniem van Bob Leverman.

De box is verkrijgbaar vanaf 19 februari en het bestaat uit de albums:

01) Vroeger Of Later
02) Scherts, Satire, Songs En Ander Snoepgoed
03) Splinternieuwe Scherts, Satire, Songs En Ander Snoepgoed
04) Levenslang
05) Homo Sapiens
06) Dag Kleine Jongen
07) Achter De Horizon
08) Hartstocht
09) Tsjechov
10) Het Onherroepelijke Fantastico Album
11) Voor Mijn Vrienden
12) Uit Liefde En Respect
13) In Die Dagen
14) Nu
15) Uit Liefde En Respect Voor Gershwin
16) Lang Genoeg Jong
17) Brand!
18) ‘n Duivels Genoegen

http://www.robertlong.nl/

https://delamar.nl/voorstellingen/robert-long/