Sage the Gemini op 24 mei live tijdens Encore in Amsterdamse Melkweg

19-05-2014 @ 10:31

Op zaterdag 24 mei staat Sage the Gemini, één van de grootste raptalenten uit de Bay Area, live op het podium van de Melkweg tijdens de wekelijkse hiphop- en R&B-clubnacht ENCORE.

Het succes van Sage the Gemini begon toen hij in 2008 de track ‘You Should Know’ dropte via MySpace. Het nummer ging viraal waarbij het in korte tijd maar liefst 3 miljoen keer werd bekeken en liefhebbers van West Coast-hiphop zich begonnen af te vragen wie dat nieuwe talent was. Al gauw werd hij onderdeel van de fameuze HBK Crew: dankzij de talloze optredens met de crew creëerde hij zijn eigen, unieke sound wat resulteerde in de goed ontvangen EP ‘Gas Pedal’ (2013).

Ook Nederland is in de ban aan het raken van Sage the Gemini en zijn onlangs verschenen debuutalbum ‘Remember Me’: zo noemt journalist Saul van Stapele de rapper één van de meest boeiende talenten die verantwoordelijk is voor de huidige opleving van de West Coast-hiphop, betitelde 3voor12 zijn optreden op het gerenommeerde SXSW festival als één van de hoogtepunten van 2014 en heeft 3FM-dj Roosmarijn Reijmer de single 'Gas Pedal' feat. lamSu! uitgeroepen tot DJ favorite.

ENCORE
Met het in augustus 2012 gestarte ENCORE heeft Amsterdam een frisse, wekelijkse clubnacht voor liefhebbers van hiphop, R&B en verwante muziekstijlen. Tijdens ENCORE draait het om meer dan alleen feesten. ENCORE is een platform voor de subcultuur. Bij ENCORE komt het hele spectrum van hiphop en R&B voorbij; van de nieuwste releases en bekende classics tot de vergeten pareltjes, gemixt met verwante muziekstijlen als trap en dancehall. De wekelijkse nacht in de Melkweg bedient elke zaterdag ruim 2.000 liefhebbers van hiphop en R&B op hun wenken met een selectie van Nederlandse top dj’s als Waxfiend, Prime, KidQ, Drivah, Irwan, SP en Full Crate. ENCORE schotelt het uitgaanspubliek wekelijks een beleving voor middels verschillende thema’s en dj’s, programmeert shows van internationale acts, maakt radio voor o.a. FunX en biedt podium aan talent van eigen bodem. Ook organiseerde ENCORE afterparty’s op Noorderslag en de State Awards en komt de clubavond op 31 augustus met een eigen festival op de NDSM-werf in Amsterdam, genaamd Encore Festival.

ENCORE presenteert SAGE THE GEMINI
Zaterdag 24 mei 2014
Melkweg | Amsterdam
Entree: € 15,- (excl. servicekosten)

www.hbksage.com