Bruut! brengt vinyl editie uit van Fire op Record Store Day

18-04-2014 @ 11:28

De Nederlandse band BRUUT! (Maarten Hogenhuis – sax, Folkert Oosterbeek – hammond-orgel, Thomas Rolff – bas, Felix Schlarmann - drums) brengt voor de tweede keer een exclusief product tijdens Record Store Day op zaterdag 19 april. In samenwerking met Music on Vinyl verschijnt ditmaal het succesvolle album FIRE op vinyl.

FIRE is het tweede album in successie van BRUUT! Het album is zaterdag in de popspeciaalzaak in beperkte oplage verkrijgbaar. Met de release via Music on Vinyl is het album wereldwijd verkrijgbaar.

Cultuurpodiumonline.nl over FIRE: “BRUUT! weet met hun nieuwe album Fire duidelijk kwaliteit te hebben en hedendaagse jazzmuziek te vertalen in niet de mainstream jazz, maar feestjazz te maken die ‘straight in your face’ wordt gespeeld.

Record Store Day
Record Store Day is het grootste en tegelijkertijd meest intieme muziekevenement ter wereld. Naast vele optredens in onafhankelijke muziekwinkels verschijnen er tijdens Record Store Day zeer exclusieve releases. In 2013 kwam BRUUT! met een 7 inch vinyl van de single Jump.

De vinyl release wordt opgevolgd met een tour door het land.

21-4 Easter Jazz Fest, Nijmegen
08-5 Dox Night, Grounds, Rotterdam
16-5 Amersfoort Jazz, Amersfoort
23-5 Nieuwe Anita, Amsterdam
30-5 Twentse Lente Festival, Almelo
07-6 Amsterdam Jazz Festival Amsterdam
25-7 Concertgebouw, Amsterdam

http://www.bruutmusic.com/

https://www.facebook.com/bruutofficial

https://twitter.com/bruutmusic