Music On Vinyl brengt 16 Record Store Day releases uit

27-03-2013 @ 08:39

Zaterdag 20 april is het Record Store Day. Record Store Day is een internationale feestdag voor muziekwinkels, artiesten en muziekliefhebbers. Alleen op deze dag zijn er zeer exclusieve vinyl releases verkrijgbaar en treden er meer dan honderd artiesten op in de onafhankelijke muziekwinkel.

Het speciale vinyl-label Music On Vinyl brengt voor Record Store Day 16 releases uit van uiteenlopende artiesten waaronder Mad Season, Sly & the Family Stone, Jimi Hendrix, Rory Gallagher, Leonard Cohen en Jeff Buckley. De releases worden in gelimiteerde oplagen geperst en individueel genummerd. Alle Music On Vinyl releases voor Record Store Day zullen in heel Europa verkrijgbaar zijn bij de deelnemende muziekwinkels.
Onder de releases bevindt zich een flink aantal full length albums. Zo zal eindelijk Above, het enige album van de uit Seattle afkomstige supergroep Mad Season op vinyl verschijnen, inclusief bonustracks. Daarnaast verschijnen er 3 mono edities van Miles Davis releases uit de late jaren ’50 (Milestones, Round About Midnight en Someday My Prince Will Come) en Taj Mahal’s The Natch’l Blues, zijn tweede album uit 1968. Ook is er een best-of samengesteld uit de eerste drie albums van Shuggie Otis die, inclusief download card, onder de naam Introducing Shuggie Otis wordt uitgebracht. Tenslotte zullen ook de eerste drie albums van Aerosmith (Aerosmith, Get Your Wings en Toys In The Attic) speciaal voor Record Store Day op 180-grams vinyl geperst worden.
Van The Residents zal de 12” Kaw-Liga uitgebracht worden. Op paars/zwart vinyl staat hun versie van de Hank Williams klassieker “Kaw-Liga” samen met een Stripped Mix en een Prairie Mix. Deze laatste is alleen verkrijgbaar geweest als Nederlandse bonustrack in 1986.
Dan zal er ook een tweetal 10”s verschijnen: op Continental hier staan vier tracks op die Rory Gallagher eind jaren ’80 opnam en die in deze geremasterde versie niet eerder op vinyl verkrijgbaar waren. Van Sly & The Family Stone verschijnt I Want To Take You Higher waarop twee niet eerder uitgebrachte live medleys staan en de mono single master van “Higher”, tot nu toe alleen verschenen als promo in 1967.
Uiteraard is er ook een aantal 7”singles te verwachten: de op wit vinyl geperste Swinging Mademoiselles EP bevat 4 songs uit de tweede helft van de jaren ’60, gezongen door Franse zangeressen als Brigitte Bardot en Delphine Desyeux. Op The Bride Of Frankenstein EP zijn vier stukken uit de angstaanjagende soundtrack van de gelijknamige film uit 1935 te horen. Deze single wordt geperst op rood vinyl. De Hallelujah 7” bevat de originele versie van Leonard Cohen, en de beroemde versie van Jeff Buckley op de achterkant. Van Jimi Hendrix tenslotte verschijnt de 7” Hey Joe / Stone Free waarop beide nummers in hun originele mono versie te horen zijn.

http://www.musiconvinyl.com/

www.recordstoreday.nl