Herrek presenteert nieuwe EP: 'A M'

14-12-2013 @ 14:38

Begin 2013 presenteerde Herrek hun debuutalbum 'Waktu Dulu' op Eurosonic. 'Waktu Dulu' is een intrigerend slowcorefolkalbum over de jeugd van frontman Gerrit van der Scheer op Papoea, Indonesië. Het is een album waarop de luisteraar echt meegenomen wordt naar een andere wereld. Dat de Britse krant The Guardian 'Waktu Dulu' omschreef als "Best music from across the map", is dan ook meer dan terecht.

Nog maar tien maanden later, neemt Gerrit (of Herrek, zoals men op Papoea zijn naam uitsprak), die luisteraar opnieuw mee naar een nieuwe wereld. Die wereld is meer introspectief, meer akoestisch, en kaler; een wereld waar het enkel nog om het liedje draait. Maar waar Van der Scheer's diepe, warme stem nog steeds de aandacht trekt.

De vijf liedjes op deze nieuwe EP zijn geconstrueerd uit herinneringen en dromen in de stilte van de nacht en in de roes van rode wijn. Vandaar de titel A M; die naar de innerlijke wereld verwijst alsmede naar het tijdstip van het maken van deze EP en het geadviseerde tijdstip voor beluistering ervan.

'A M' werd opgenomen door Gerrit en Lukas Dikker (LUIK) met de hulp van enkele Herrek leden. De EP wordt in een gelimiteerde oplage van 200 uitgebracht. De EP-presentatie was op 13 december tijdens het tienjarig jubileumfeest van Snowstar Records in Tivoli, Utrecht. Herrek zal vanaf februari touren.

Pers over debuut ‘Waktu Dulu’:
★★★★ "Een prachtig debuut" – Nederlands Dagblad
★★★★ "Een fascinerende luisterontdekking" – 8weekly
"Prachtige trage, soms licht mystieke folksongs" - OOR
Best music from across the map” – The Guardian (UK)
Fantastic slowcore” – Perfect Porridge (US)
Een erg authentieke sound” – Keys&Chords (BE)
Un altro buon colpo targato Snowstar” – Ondarock (IT)

www.herrek.nl