Woensdagprogramma showcases Eurosonic bekend

06-12-2014 @ 20:29

Op woensdag 14 januari 2015 start showcasefestival Eurosonic Noorderslag met een selectie van aanstormend Europees talent. Deze acts presenteren zich tijdens Eurosonic in de Groninger binnenstad. 

De line-up van de eerste dag van Eurosonic bestaat uit de volgende acts:

All the Luck in the World (ie)
Aquilo (uk)
Asbjørn (dk)
BEA (nl)
Birds that Change Colour (be)
Bombay Show Pig (nl)
Catfish and the Bottlemen (uk)
DEERS (es)
dj. flugvél og geimskip (is)
Freddie Dickson & the Guards (uk)
God Damn (uk)
Jake Isaac (uk)
Joana Serrat (es)
Júníus Meyvant (is)
Kaleo (is)
Kormac (ie)
Low Roar (is)
Maarten Vos (nl)
Mammút (is)
Mountain bike (be)
My Bubba (dk/is)
Oscar & the Wolf (be)
Samaris (is)
Shannon Saunders (uk)
Shura (uk)
Sisters (ie)
SOAK (ie)
Soldier's Heart (be)
Talisco (fr)
The Hearing (fi)
Vök (is)
Warm Graves (de)

Kaarten Eurosonic en conferentie beschikbaar
Er zijn nog festivalkaarten beschikbaar voor Eurosonic, het internationale avondprogramma op woensdag, donderdag en vrijdag. Kaarten zijn uitsluitend via Ticketmaster.nl te koop. Net als ieder jaar zijn er ook nog conferentieregistraties beschikbaar via www.eurosonic-noorderslag.nl. De festivalkaarten voor Noorderslag op zaterdag en de passepartouts voor alle festivaldagen (14 t/m 17 januari 2015) zijn uitverkocht.

Over Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. ’s Avonds krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die van 14 tot en met 16 januari 2015 in ruim 30 zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 17 januari 2015 in De Oosterpoort in Groningen.

Eurosonic Noorderslag staat bekend als het evenement waar nu bekende acts zoals Ásgeir, Bastille, Jake Bug, James Blake, Jungle, Milky Chance, Nico & Vinz werden ontdekt en vervolgens geboekt voor optredens op de grote podia en festivals van het daaropvolgende seizoen.