Nieuwe heupbrekers van The Ploctones

28-08-2013 @ 19:42

'Het leukste bandje van Nederland', 'het vierkoppige monster', 'het roedel niet te stoppen sledehonden' – kortom The Ploctones. Op 12 september presenteren zij hun nieuwe album genaamd Ploc’ in het Bimhuis in Amsterdam.

De band van Anton Goudsmit, winnaar Duiveltjebeste popgitarist’ én VPRO Boy Edgar Prijs voor de jazz, heeft zich samen met saxofonist Efraïm Trujillo, bassist Jeroen Vierdag en drummer Martijn Vink gestort op nieuwe noten, nieuwe ritmes en nieuwe grooves. Ofwel, nieuwe heupbrekers, aldus Goudsmit, die zich na jarenlange ontembare dienst aan de New Cool Collective nu volledig wijdt zijn eigen ‘anarchistische bende’.

De band speelt alweer bijna een decennium in deze formatie en de koek is nog lang niet op. De heren zijn aan elkaar gewaagd en verrassen elkaar voortdurend met spitsvondige input en intens samenspel. ‘Ploc’ is alweer het vierde album van The Ploctones. De release zal worden gevolgd door een tour door Nederland.

Het binnenwerk van het arwork is verzorgd door Typex - bekend van zijn strip-illustraties van muziek, films en kunst. Het boekje is uit te vouwen als poster waarop Typex een verhaal rondom de hoesfoto heeft geïllustrieerd.

Releaseconcert:
Donderdag 12 september, 20.30 uur
Bimhuis, Piet Heinkade 3, Amsterdam

http://www.ploctones.com/

check agenda

https://twitter.com/ploctones