Finn Silver presenteert Live In Japan EP en DVD

06-05-2013 @ 20:49

Toen jonge jazz/pop band Finn Silver in mei 2011 haar debuutalbum Crossing The Rubicon uitbracht in eigen beheer, kon de band niet voorzien wat hen te wachten stond. Slechts twee weken na de release van het album ontving de band een email uit Japan. In drie regels werd hen gevraagd of single Roadtrip wellicht een week gratis beschikbaar kon zijn als ‘Single van de Week’ in de Japanse iTunes store.

Dit ene mailtje resulteerde in 60.000 downloads van de single, een #2 positie voor het album in de Japanse jazz charts en een labeldeal in Japan, Korea, China en Taiwan. In januari 2012 reisde Finn Silver af naar Tokyo en Osaka. De opnames van de concerten die ze daar gaven worden nu uitgebracht als Live EP, inclusief het bijbehorende filmmateriaal dat in Japan is gemaakt door twee jonge filmmakers van The Videomatic, die de band achterna reisden tijdens deze tour.

Op 25 mei presenteert Finn Silver de beelden en opnames van de Live In Japan EP en DVD in combinatie met een uniek concert in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Op 2 juni wordt de EP tevens gepresenteerd aan het Rotterdamse publiek in Bird.

Alle komende Finn Silver concertdata op een rij:

19 Mei - Jazz in Duketown – Den Bosch

25 Mei - presentatie live EP: North Sea Jazz Club - Amsterdam

2 Juni - Presentatie Live EP: BIRD - Rotterdam

2 Juni – SummerJazz Festival - Leiden

september 2011 POPronde

Fin Silver tour in Japan

www.finnsilver.com
www.facebook.com/FinnSilver
http://vimeo.com/finnsilver

http://twitter.com/#!/FinnSilver