Finn Silver op North Sea Jazz

02-05-2012 @ 22:20

2011 was een top jaar voor Finn Silver en in 2012 schrijft de band gewoon verder aan hun succesverhaal. In januari deed de Amsterdamse urban jazz groep een viertal onvergetelijke in Japan (Osaka en Tokyo) en op 8 juli staat de band op North Sea Jazz.
De stem van zangeres Fridolijn van Poll kan bedriegelijk onschuldig klinken. Maar vergis je niet: de broken beats van de rest van de band geven Finn Silver meer dan genoeg fijne rafelrandjes. Hun debuutalbum Crossing The Rubicon sloeg goed aan in Nederland in 2011. De band kreeg van iTunes Nederland de titel 'Nieuwe Jazzartiest van het Jaar 2011'. Buiten Nederland ging het ook goed. In Japan werd de single Roadtrip 60.000 keer gedownload.
En het album is in twaalf landen uitgebracht, waaronder Korea, Polen, Japan, Taiwan.

Naast zangeres Fridolijn van Poll bestaat de band uit saxofonist Ben van Gelder, de Londense drummer Richard Spaven (José James/Flying Lotus), Kasper Kalf op bas, Mark Berman percussion / composer / producer, Ernst Glerum double bass, Glenn Gaddum Jr. electric bass
Daan Herweg piano/rhodes, Stefan Schmid - synth effects. Zij omkleden Van Polls mysterieuze liedjes met een mix van jazz, pop en dansbare beats.

Finn Silver live dates
Ajazz festival - Assen
Zaterdag 12 mei - Theater de Kolk

Luxor Live – Arnhem
Vrijdag 18 mei – Kleine Zaal

North Sea Jazz - Rotterdam
Zondag 8 juli – Mississippi – 21.15u

Meer informatie over de band:
www.finnsilver.com

https://twitter.com/FinnSilver