The Cat Empire naar HMH Amsterdam

25-04-2013 @ 20:25

Vlak voor de internationale release van hun nieuwe album kondigt The Cat Empire hun grootste wereldtournee ooit aan. Op woensdag 13 november 2013 staat The Cat Empire in de Heineken Music Hall in Amsterdam met hun 'Steal The Light World Tour 2013'.

Het beste genre overstijgende, platina winnende collectief van Melbourne The Cat Empire kondigt hun wereldtournee aan, met bijna 70 shows op drie verschillende continenten om de release van hun vijfde studioalbum, Steal the Light, te vieren.

In de afgelopen tien jaar heeft de band een geweldige internationale reputatie weten op te bouwen en zichzelf te vestigen als één van Australisch uniekste muzikale exportproducten. De Steal The Light World Tour begint in juli in Noord Amerika. Vervolgens gaan zij via Zuid-Amerika naar hun thuisland om vervolgens vanaf oktober 2013 in de grotere zalen van Europa op te treden.

De eerste single van het nieuwe album, 'Brighter than Gold', is goed ontvangen door het publiek en werd in Nederland Megahit bij 3FM

'Brighter than Gold' is slechts een hint van al het goede van het nieuwe album Steal the Light. Het nummer verschijnt tien jaar nadat de band de scene bestormde met het album The Cat Empire, dat binnen twee weken goud bereikte in Australië. Het werd opgevolgd door een tweede album, Two Shoes uit 2005, dat op #1 binnenkwam, en nog twee prijswinnaars van albums later lijkt het erop dat The Cat Empire geen enkele intentie heeft het rustiger aan te doen. 'Op veel manieren is dit album een terugkeer naar onze oorspronkelijke esthetiek, een heel eenvoudige: muziek is om op te dansen en je lekker te voelen. Het album en de optredens zijn er om mensen blij te maken, mensen aan het dansen te maken. Dat is het enige wat we willen,' mijmert Angus.

De voorverkoop voor de Steal the Light World Tour start 26 april. Vergeet je dansschoenen niet.

THE CAT EMPIRE - STEAL THE LIGHT WORLD TOUR 2013

Woensdag 13 november 2013
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 35,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

https://twitter.com/thecatempire

http://thecatempire.com/