Groeiend enthousiasme voor Kim Janssen

17-04-2009 @ 17:30

Het gaat goed met Kim Janssen! Afgelopen weekend presenteerde hij zijn debuutalbum in een goed gevuld Paradiso, Amsterdam. De pers was aanwezig en Kim maakte grote indruk met een sfeervolle, intieme set. Het 'Silverteam', dat al eerder promotie deed voor labelgenoot 'at the close of every day', moet er nu ook voor gaan zorgen dat Kim's muziek een nog groter publiek zal gaan bereiken.

Ter promotie van het laatste album van at the close of every day, werd het Silverteam in het leven geroepen door muzieklabel VOLKOREN. Vrijwilligers uit alle windstreken schreven zich in om bij te dragen aan de verspreiding van promotiemateriaal voor het album 'Troostprijs'. Deze mensen werken nu enthousiast mee aan het succes van Kim Janssen's debuut album 'the truth is, i am always responsible'. Binnen no-time na de aankondiging van de nieuwe acties voor het Silverteam, reageerden velen met groot enthousiasme.

Mensen die in deel uit willen maken van het Silverteam, sturen simpelweg een mailtje naar silverteam@volkoren.com en ontvangen gratis een promo-pakket met posters en flyers om zelf te verspreiden. Bij wijze van extra steuntje in de rug, looft VOLKOREN een prijzenpakket uit aan degene die de leukste foto of video maakt van zijn / haar promotie activiteiten.
Simpel en doeltreffend. Door het grote succes van de vorige keer werden er zelfs posters in New York en Barcelona opgehangen. Initiatieven als het Silverteam zijn voor indie labels als VOLKOREN de manier om in de toekomst haar luisteraars te bereiken, namelijk direct via de luisteraar zelf.

18 April, speelt Kim Janssen in de Noorderkerk, Groningen, waar hij een extra releaseparty houdt voor liefhebbers uit het Noorden van het land. Hij zal op deze avond worden bijgestaan door zijn eigen Major Cities Band, waarmee hij ook op Noorderslag stond. Tevens zullen Audiotransparent, Lucky Fonz III, Awkward i en een niet nader genoemde special guest een bijdrage leveren aan Kim's release party. Het beloofd weer een mooie avond te worden.

Over Kim:
Kim Janssen
, heeft het grootste gedeelte van z'n leven met z'n ouders in Azie gewoond en is sinds kort terug in Nederland. Jaren lang schreef hij liedjes op z'n slaapkamer over de mensen en plekken die hij zo moest missen. Hij zette de liedjes op tape en verstopte die onder z'n bed. Na Kim's middelbare schooltijd belandde zijn demo op miraculeuze manier in handen van 'award winning' producer Robby Baier, die hem vervolgens uitnodigde om naar Amerika te komen om daar z'n debuut album op te nemen in diens studio. Samen met verschillende sessie-muzikanten (o.a. Marla Hansen van Sufjan Stevens en My Brightest Diamond) maakte Kim een schitterende singer songwriter plaat van wereldklasse, 'The Truth Is, I'm Always Responsible'. Het album werd onlangs uitgebracht werd door het Nederlandse label VOLKOREN. Eerde dit jaar tourde Kim Janssen nog door de Verenigde Staten en op de afgelopen editie van het prestigieuze Noorderslag Festival was hij een van de grote beloftes.

De eerste reacties van de pers:
"[...] een fascinerende plaat. Knap werk." (www.nu.nl)
"Mooie plaat, absoluut indrukwekkend gedaan." (Leo Blokhuis)
"[...] een kruising tussen Bon Iver, Bonnie 'Prince' Billy, Iron and Wine en zijn labelgenoten van at the close of every day" (Oor)
"[...] een ongeloofelijk intiem plaatje dat liefhebbers van melancholische singer/songwriter zeer zal bekoren" (LiveXS)

Tourdata:
17.04 Oog Forum Radio - Groningen (NL)
17.04 Freeze On Friday - Leeuwarden (NL)
18.04 CD release party - Noorderkerk - Groningen (NL)
01.05 De Spot - Middelburg (NL)
02.05 Spijkers met Koppen @ Radio 2 - Cafe De Florin - Utrecht (NL)
02.05 Ekko - Utrecht (NL)
05.05 Bevrijdingsfestival - Groningen (NL)
16.05 4AD - Diksmuide (BE)
17.05 Cafe Merz - Dordrecht (NL)
24.05 Eureka - Zwolle (NL)
21.08 Flevo Festival - Bussloo (NL)
29.08 Zomerparfeest - Venlo (NL)
10.09 Schuhfabrik - Ahlen (DE)
11.09 Ex Lindenhof - Duisburg (DE)
12.09 Arcanoa - Berlijn (DE)
13.09 NBI - Berlijn (DE)
14.09 Ponybar - Hamburg (DE)
15.09 Camelot - Nijmegen (NL)
16.09 Burgerweeshuis - Deventer (NL)
17.09 Spatz & Wal - Unna (DE)
20.09 ZXZW Festival - Tilburg (NL)

Kijk voor meer informatie en tourdata op: www.kimjanssen.net