Nieuw 'vinyl only' label Music On Vinyl

31-10-2009 @ 11:14

Distributeur van beeld- en geluiddragers Bertus Distributie en vinylperserij Record Industry zijn een samenwerking aangegaan voor een nieuw ‘vinyl only’ platenlabel.
Licenties van diverse gerenommeerde labels zullen worden geperst op hoge kwaliteit 180 gram LP’s en 7”-es. Het gaat daarbij om zowel re-issues van klassieke (back catalogue) titels als vinyl persingen van reguliere nieuwe CD releases.
De eerste serie is inmiddels uitgeleverd aan de betere popspeciaalzaak en laat meteen zien dat met recht van aansprekende titels gesproken kan worden: Jeff Buckley’s “Grace”, Miles Davis’ “Bitches Brew”, Johnny Cash’s “American III: Solitary Man”, Rage Against The Machine’s “Evil Empire”.
Deze lijn zal worden doorgetrokken met een nieuwe reeks Classic Album releases uit de Sony Music catalogus die half november uitgebracht zullen worden, waaronder Alice in Chains' “Dirt”, Cypress Hill’s “Black Sunday”, Lou Reed’s “Transformer”, Leftfield’s “Leftism”, Leonard Cohen’s “Songs Of Love & Hate”, het debuut van Rage Against The Machine en de niet eerder op vinyl verschenen 'Grace EP's' van Jeff Buckley in een luxe uitgevoerde 5-LP set.
Naast deze Sony titels zal ook een reeks Red Bullet titels op vinyl uit gaan komen, met om te beginnen “Moontan” en “Eight Miles High” van the Golden Earring en “Moving Waves” van Focus.
De toekomst zal, al dan niet geremasterde, re-issues van meer labels brengen, waaronder het ZTT label (Frankie Goes to Hollywood, Propaganda en vele andere Trevor Horn produkties).
Inmiddels is de website van Music On Vinyl in de lucht, die als betrouwbare nieuwsbron zal fungeren en waar alle informatie en releases rustig bekeken kunnen worden: http:///www.musicvinyl.com