Barbra Streisand voor t eerst naar Amsterdam, Keulen + opnieuw Londen, Parijs

20-03-2013 @ 20:48

Deze zomer komt Barbra Streisand met haar spectaculaire show naar Europa. Deze artieste, door de Huffington Post wel “The Greatest Star by Far” genoemd, zal vier exclusieve concerten geven, met wat door de New York Daily News werd omschreven als “The Hottest Ticket In Town”, zoals 20 maart bevestigd door Live Nation Global Touring en S2BN Entertainment.

Met een uniek eerste optreden in Keulen en Amsterdam, en een weerzien met Londen en Parijs sinds zes jaar, verzorgt Barbra Streisand Live, met haar elegante stem en haar humor vol zelfspot en gezelligheid, deze zomer een magische avond vol tijdloze hits.

Omringd door een groot orkest en met speciale gasten als Chris Botti, haar zoon Jason Gould en zus Roslyn Kind, die ook allen vorig jaar optraden in Streisands uiterst succesvolle tournee door Amerika en Canada, Back to Brooklyn, belooft Barbra Streisand Live een heerlijke avond te worden voor alle fans.

De data van deze tournee zijn als volgt. In Londen begint Barbra Streisand Live op 1 juni in de O2 Arena, gevolgd door het concert in de Ziggo Dome in Amsterdam op 6 juni, in Parijs op 10 juni in Bercy en in Keulen op 12 juni in de Lanxess Arena. Overige data zullen nog worden aangekondigd.

Barbra Streisand is de enige vrouwelijke zangeres met zoveel grootse prijzen op haar naam. Zo ontving zij 10 Grammy's – waaronder de Grammy Lifetime Achievement en Grammy Legend – 51 gouden, 30 platina en 13 multi-platina awards. Volgens de RIAA is Barbra Streisand de bestverkopende zangeres in de hele geschiedenis en de enige vrouw in de top 10 van alle bestselling musici.

Zij is een kunstenares met onderscheidingen en talenten op vele gebieden. Streisand heeft carrière gemaakt en prijzen gewonnen als actrice op de planken en op het witte doek, als vocalist op het podium en in de studio, als filmregisseur, producer, scenarioschrijver, songwriter, mensenvriend, ontwerper, fotograaf, auteur en activist.

Barbra Streisand is de enige artieste die zowel een Oscar als een Tony, Emmy, Grammy, Directors Guild of America, Golden Globe, National Medal of Arts en Peabody Awards heeft ontvangen. Bovendien is zij opgenomen in het Légion d'honneur (Legioen van Eer) van Frankrijk en the Lifetime Achievement Award won van het American Film Institute. Sterker nog, zij ontving zelfs 2 Oscars, 5 Emmy’s, 10 Grammy’s, 1 Tony en 12 Golden Globes, waaronder de Cecil B. DeMille Award. Ook was zij de eerste vrouwelijk filmregisseur die de Kennedy Center Honors in ontvangst mocht nemen. De drie films die zij regisseerde kregen gezamenlijk 14 Oscar-nominaties.

Over Chris Botti: Sinds hij de CD When I Fall In Love uitbracht in 2004, is Chris Botti de best verkopende Amerikaanse instrumentalist. Hij bereikte sindsdien met succes een zeer breed publiek en zijn samenwerking met PBS leidde tot vier jazz-albums die de eerste plaats bereikten en vele gouden en platina albums en Grammy’s.

Over Jason Gould: Jason Gould is schrijver, regisseur en nu ook zanger. Hij bracht zijn eerste EP uit in 2012 en deze werd warm ontvangen en stond op #1 in de lijst voor mp3-compilaties in de categorie Broadway & vocalisten op Amazon. Gould speelde in Say Anything (in 1989) en in The Prince of Tides (1991), door Streisand geregisseerd. In 1997 maakte hij zijn debuut op West End in het stuk The Twilight of the Golds en schreef, produceerde en regisseerde hij de korte film Inside Out.

Over Roslyn Kind: Roslyn Kind is een dynamische en uiterst getalenteerd entertainer die een succesvolle loopbaan heeft op velerlei gebied. Zij bracht goed ontvangen albums uit (Give Me You, This is Roslyn Kind, Come What May), stond voor uitgekochte zalen op Broadway (3 from Brooklyn) en trad op in de beste zalen en nachtclubs in de hele wereld (Lincoln Center, The Greek Theater en het Café Royal in Londen). Met haar artistieke kwaliteiten voelt zij zich zeer thuis zowel op het podium, als op het witte als met het uitgeven van albums.

Barbra Streisand Concert Tour Data:
01 juni London - O2 Arena
06 juni Amsterdam - Ziggo Dome
10 juni Parijs - Bercy
12 juni Keulen - Lanxess Arena

15 juni Berlin - O2 World Arena

Barbra Streisand fans krijgen de kans om tickets te kopen voordat de reguliere kaartverkoop begint. Ga naar barbrastreisand.com voor meer informatie.

Kaartverkoop start 23 maart  om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 - 300 1250 (45 cpm).