Elton John in Ziggo Dome, Amsterdam

25-01-2016 @ 12:43

Sir Elton John komt op dinsdag 22 november met zijn band naar Amsterdam voor een concert in de Ziggo Dome, als onderdeel van zijn internationale 'Wonderful Crazy Night' tournee. De tournee bevat, naast iconische hits en klassieke albumtracks uit zijn vijf decennia omspannende carrière, ook enkele nummers van het nieuwe album 'Wonderful Crazy Night'. 

De band van Elton John bestaat uit drummer Nigel Olsson, lid van Johns oorspronkelijke driekoppige band, muzikale leider en gitarist Davey Johnstone (die in 1971 voor het eerst opnames maakte met John en een jaar later voltijd bandlid werd), bassist Matt Bissonette, percussionist John Mahon en tenslotte Kim Bullard op keyboards.

Elton John is ontegenzeggelijk één van de meest geprezen en bewonderde artiesten aller tijden en zijn spectaculaire shows zijn populair onder een wereldwijd publiek. Sinds het begin van zijn carrière in 1969 heeft Elton John meer dan 4000 optredens gegeven in meer dan 80 landen.

Hij is een van de bestverkopende soloartiesten ooit, met 37 gouden en 27 multi-platina albums en 58 Billboard Top 40 hits in de VS. Wereldwijd verkocht hij meer dan 250 miljoen albums. Met 'Candle in the Wind (1997)' maakte John de bestverkochte single aller tijden, met 33 miljoen exemplaren. Hij is ook recordhouder van de meeste noteringen in de Billboard Adult Contemporary hitlijst. Zijn meest recente single 'Looking Up', van zijn nieuwe album 'Wonderful Crazy Night', is zijn 71e hitnotering. Elton schreef de muziek voor de toneel- en filmsuccessen 'Billy Elliot: The Musical', 'Elton John and Tim Rice's Aida' en 'The Lion King', onlangs nog uitgeroepen de succesvolste entertainmentproductie ooit.

Onder de vele prijzen en onderscheidingen die hij mocht ontvangen bevinden zich onder meer vijf Grammy's, een Grammy Legend Award, een Tony en een Oscar, een Best British Male Artist BRIT Award, plaatsing in de Rock and Roll Hall of Fame en de Songwriters Hall of Fame, de Kennedy Center Honor, Legend Live Award, 12 Ivor Novello Awards en een benoeming tot Knight Bachelor door HM Koningin Elizabeth II voor 'diensten aan de muziek en de liefdadigheid'. Elton John werd ook onlangs uitgeroepen tot de eerste ontvanger van de BRITs Icon Award, die het hoogste niveau van Britse muzikale prestaties erkent, en alleen toegewezen wordt aan iconische artiesten die met hun composities, opnames en optredens een blijvende invloed op de Britse cultuur hebben.

Elton John - Wonderful Crazy Night Tour

Dinsdag 22 november | Ziggo Dome, Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur | Entree: 47, 52, 57

http://www.eltonjohn.com/

https://www.facebook.com/EltonJohn