Introducing: Cody - Fractures

18-12-2012 @ 19:32

CODY is opgericht in 2004 door frontman Kaspar Kaae en bandmaatje Moogie Johnson. De band heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een collectief van zeven muzikanten.

Met gedempte, melancholieke, maar ook vitale en expressieve melodieën, heeft de band een eigen stempel gedrukt op de alternatieve country scene in thuisland Denemarken. CODY’s debuutalbum "Songs" uit 2009 kreeg zeer goede reviews in alle toonaangevende media in Denemarken en werd genomineerd voor drie Deense Music Awards.

Het spelen tal van shows (o.a. op SXSW en in het voorprogramma van Band Of Horses, Bonnie ‘Prince’ Billy, Tindersticks en The National) leverde Cody niet alleen veel aandacht op maar ook een veel grotere schare fans dan je zou verwachten van een collectief met een voorliefde voor donkerromantische alternatieve country muziek.

Op het nieuwe album “Fractures” heeft CODY een sterke groei doorgemaakt. Hun geluid is opener en grootser dan op de eerdere meer lo-fi opnames. Ook gebruikt de band voor hen nieuwe instrumenten zoals toetsen en blazers en creëert daarmee een aantal epische momenten op het album.

De teksten draaien om de vele deuken die je op kunt lopen in het leven; het verliezen van mensen om wie je geeft, het stuklopen van relaties en ervaringen met de dood. De songs op “Fractures” zijn geschreven, gearrangeerd en gespeeld door een band met een sterke wil om te evolueren en te creëren, zonder zich te laten beperken door dogma’s of regels.

Fractures” komt in de Benelux uit op 1 februari 2013 via NMS/ N.E.W.S.

CODY speelt op 8 en 9 januari 2013 in Paradiso, Amsterdam in het voorprogramma van Saybia.

http://codyfromdenmark.com/

https://twitter.com/Codydk