6e Pinkpop Classic op 24 augustus

02-05-2013 @ 09:46

Pinkpop Classic een mooie mix uit Pinkpop verleden

Gezien de vele positieve reacties op de eerste 5 edities zal Megaland op zaterdag 24 augustus het toneel zijn van de 6e editie van dit gezellige kleinere zusje van het Pinkpopfestival. Begonnen in 2007 ter ere van het 25 jarig bestaan van de Gemeente Landgraaf is Pinkpop Classic uitgegroeid tot een gezellig, intiem festival waar acts staan die al jaren meedraaien maar nog steeds actueel zijn in de muziekwereld. Een festival in de stijl van vroegere tijden maar met het gemak en de service van een hedendaags festival.

Ook dit jaar kan de organisatie weer een aantrekkelijk programma presenteren, een programma bestaande uit act die in het verleden allemaal op Pinkpop hebben gespeeld. Opener van het festival is RICK NOLOV BAND & GUESTS. Ze worden ook wel de ‘godfathers van de Limburgse Ska’ genoemd. Deze legendarische Heerlense formatie stond in 1984 op Pinkpop en is vooral bekend van de aanstekelijke ska-hit ‘White Shoes’.

Met CCC INC gaan we terug in de tijd naar het Brabant van de jaren zestig. Bandleden Ernst Jansz en Joost Belinfante behoren waarschijnlijk tot de weinige Nederlandse popmuzikanten die Pinkpop drie keer hebben aangedaan.

BAND OF FRIENDS is niet zozeer een standaard Rory Gallagher tribute band maar misschien nog meer een band ter ere van zijn leven én zijn muziek. De band bestaat dan ook uit bassist Gerry McAvoy en drummer Ted McKenna muzikanten die met Gallagher zelf hebben gespeeld.

COLIN BLUNSTONE start zijn muzikale carrière met de band The Zombies in 1964. Zijn unieke stem kenmerkt hits als: ‘She’s not There’, ‘Tell her No’ en ‘Time of the Season’. In 1968 start Blunstone een solocarrière en op Pinkpop Classic wordt hij begeleidt door muzikanten die hun sporen elders ruimschoots hebben verdiend.

URIAH HEEP heeft niet alleen de Rock’n Roll geschiedenis overleefd maar hun muziek en teksten hebben zelf ook een grote rol gespeeld in die geschiedenis. Kenmerkend voor URIAH HEEP zijn de meerstemmige backing vocals en invloeden van progressieve rock, hardrock, heavy metal, jazz, en soms zelfs country.

SAYBIA brak in 2002 in Nederland door met het album ‘The Second You Sleep’, waarop de band vooral op valt door de unieke dromerige stem van frontman Søren Huss. In de jaren daaropvolgend heeft SAYBIA op alle grote podia in Nederland gespeeld.

Afsluiter THE WATERBOYS werd 30 jaar geleden opgericht door Mike Scott en werd beroemd met de sterke live optredens en fantastische alternatieve rock albums zoals ‘A Pagan Place’ en ‘This Is The Sea’ en het album ‘Fisherman’s Blues’ wat meer dan een miljoen keer werd verkocht. THE WATERBOYS is in al die jaren doorgegroeid tot één van ’s werelds beste live act met als grootste hit ‘The Whole Of The Moon’.

Tevens heeft de organisatie de entreeprijs t.o.v. vorig jaar bijna kunnen halveren. Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 35,00 (excl. € 5,00 servicekosten).

Voorverkoop vanaf vrijdag 3 mei 2013 via www.ticketmaster.nl, tel: 0900-300 12 50 (45cpm), de bekende TicketMaster adressen alsmede via de voorverkoopadressen van Buro Pinkpop: Sounds in Venlo, Music Machine in Sittard, VVV in Maastricht, Buck Office in Kerkrade, Buro Pinkpop in Geleen, Satisfaction in Heerlen en de VVV in Landgraaf.

Aanvang 12.30 uur. Terrein open vanaf 11.30 uur. Kijk voor het laatste nieuws op www.pinkpopclassic.nl