Muzikantendag brengt kennis en informatie naar Leeuwarden

21-04-2012 @ 21:35

Tientallen ervaren artiesten, vertegenwoordigers van radiozenders en muzieklabels, programmeurs en andere muziekprofessionals staan zaterdag 28 april klaar om muzikanten op weg te helpen naar volgende stappen in hun carrière. In Poppodium Romein, Leeuwarden, geven zij in panels, workshops en clinics, tips en trucs, delen zij hun ervaringen en staan zij klaar om antwoorden te geven op vragen over het muziekvak.

Laurens en Hubrecht van Destine geven de bezoekers een kijkje in de keuken van hun band in het onderdeel 'De achterkant van het succes', Torre Florim van De Staat geeft een workshop 'Productie & compositie' waarna producer Perquisite een clinic 'Productie' geeft. Tevens vertellen de managers van de succesvolle bands Dope D.O.D. en Jungle By Night over hun route naar de grote doorbraak.

De Muzikantendag Leeuwarden wordt geopend door Pieter Both. De zanger van Jah6 en Beef! vertelt over zijn drijfveren en ervaringen. Friesland Pop presenteert het doorlopende programma 'bandcoaching' met producersduo Crash & the Booming. Daarnaast komen onderwerpen als 'Hoe kom ik op de grote festivals', 'Geldstromen in de popmuziek', 'Hoe kom ik op de radio', en 'Regio vs Randstad vs Buitenland' uitgebreid aan bod. Igor List van Buma Stemra vertelt over hoe je je copyright kunt regelen. Daarnaast delen onder meer Kimberly van der Velden (Daily Bread), Farid Benmbarek (Top Notch) en Peter Smidt (Eurosonic Noorderslag) in diverse panels hun kennis en geeft muzikantenvakblad Musicmaker bands de kans om hun bio te laten bespreken in het onderdeel 'Biodokter'.

Demo’s
Populair onder muzikanten zijn de individuele demospreekuren en het demopanel. Meer dan 20 muziekexperts van onder meer 3FM, 3voor12, Agents After All, Friendly Fire, Imagem, T2 Entertainment en Top Notch zitten klaar om 1 op 1 demo’s te beoordelen en feedback te geven. Traditiegetrouw wordt de Muzikantendag afgesloten met het Demopanel. Voor een volle zaal wordt een selectie van ingeleverde demo’s besproken door gerespecteerde muziekspecialisten.

Over de Muzikantendag On Tour
De Muzikantendag On Tour is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, hun netwerk willen uitbreiden en meer informatie willen over diverse aspecten van het muzikantschap. Doel is altijd om de muzikant handvatten te bieden voor een succesvolle carrière in de muziek. Naast informatie en inspiratie biedt het evenement een breed netwerk aan professionals uit de industrie die mogelijk een rol kunnen spelen in het verloop van hun verdere carrière.

Muzikantendag Leeuwarden
zaterdag 28 april
11.00 uur – 19.00 uur
Poppodium Romein
Bagijnestraat 59
8911 DN Leeuwarden

Kaartverkoop
Kaarten kosten €10,- en zijn te koop via Ticketmaster of via de bekende voorverkoopadressen. Voor leden van Buma en Sena zijn de kaarten gratis. Aanmelden kan via www.bumastemra.nl of www.sena.nl.

De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met 3FM Serious Talent, POPnl, 3voor12, Gemeente Leeuwarden, POPid, Poppodium Romein en Friesland Pop.

www.muzikantendag.nl