Twee nieuwe edities Muzikantendag on Tour in oktober

05-09-2011 @ 18:52

Bekendmaking eerste namen en start kaartverkoop

Na de succesvolle edities dit voorjaar, komt de Muzikantendag on Tour dit najaar naar Hedon in Zwolle en Doornroosje in Nijmegen. Met workshops, masterclasses en demopitches worden muzikanten geïnformeerd en geïnspireerd over zowel de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Op zaterdag 15 oktober opent Dany Lademacher, destijds gitarist van Herman Brood’s Wild Romance, de Muzikantendag in Hedon. Singer-songwriter Lucky Fonz III opent op zaterdag 29 oktober de Muzikantendag in Doornroosje.

Clinics, workshops, lezingen en panels
Met diverse clinics, workshops, lezingen en panels kunnen muzikanten zich laten informeren en inspireren door grootheden uit de muziekindustrie. Er zijn workshops van onder ander Delic (Opgezwolle), Perquisite, Torre Florim (De Staat) en Dany Lademacher. Farid Benmbarek (TopNotch) gaat in op de rol van de muziekmaatschappij. Manager Remy Meijer vertelt over het succesverhaal van zijn band Go Back To The Zoo. Verder zijn er diverse panels als ‘Hoe kom ik op de radio?’, ‘Selfmanagement’ en ‘Boeken doe je zo’ met onder andere Aram Haagsman (The Tunes), Henk Jan Heuvelink (zakelijk partner Marike Jager), Tijs van Liemt (3FM/Serious Talent) en Rick Mensink (Blaas of Glory).

Demospreekuren en demopanels
Een uniek aspect van de Muzikantendag is dat muzikanten hun demo één op één kunnen laten beluisteren en beoordelen door professionals uit de muziekindustrie. Muzieksamenstellers, programmeurs, vertegenwoordigers en A&R-managers van onder andere 3FM, 3S Music, Alles Los Agency, AT Productions, Burgerweeshuis, Friendly Fire, Hedon, Rock ‘n Roll Highschool, Mojo/ Live Nation, T2 Entertainment en TopNotch zijn aanwezig. De Muzikantendag wordt traditioneel afgesloten met een demopanel. Hierin bespreken erkende muziekspecialisten voor een volle zaal een selectie van de ingeleverde demo’s.

Kaartverkoop
De voorverkoop voor de Muzikantendag gaat maandag 5 september van start. Kaarten kosten €10,- en zijn te koop via www.ticketmaster.nl en bij de bekende voorverkoopadressen. Voor leden van Buma en Sena zijn de kaarten gratis. Aanmelden kan via www.bumastemra.nl of www.sena.nl .

Meer informatie is te vinden op www.muzikantendag.nl

De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM Serious Talent, 3VOOR12, KCG en KCO met medewerking van De Muzikantengids.

Informatie
Data: zaterdag 15 oktober, Zwolle (Hedon)
        11.00 uur – 18.30 uur

        zaterdag 29 oktober, Nijmegen (Doornroosje)
        11.00 uur – 18.30 uur

Tickets: €10,- (excl. servicekosten) via www.ticketmaster.nl.
           Gratis voor leden van Buma of Sena.
           Meld je aan via www.bumastemra.nl of www.sena.nl