Jazzin' The Hague maakt eerste namen bekend

28-02-2012 @ 14:54

Op vrijdag 1 juni en zaterdag 2 juni zal het jazzfestival Jazzin' The Hague plaatsvinden in het World Forum in Den Haag. Op diverse podiazullen veel nationale en internationale artiesten te zien zijn.

De organisatie is trots dat zij aan kan kondigen dat Roy Hargrove Artist in Residence is voor Jazzin' The Hague. Hargrove is één van de meest gerenommeerde jazz trompettisten van het moment en begeeft zich inde wereldwijde top van de jazz. Als Artist in Residence zal Hargrove meerdere optredens verzorgen op Jazzin' The Hague. Zo zal hij met zijn eigen kwintet optreden en wordt ook zijn wereldberoemde RH Factor ingevlogen. Daarnaast zal Hargrove een gastoptreden verzorgen bij een grote Nederlandse Big Band als het openingsconcert van Jazzin' The Hague. Naast Roy Hargrove zijn o.a. ook Roberta Gambarini, Kurt Rosenwinkel Standards Trio, New Cool Collective Big Band, Wouter Hamel, Barry Harris, Curtis Fuller, DJ Maestro en Jules Deelder bevestigd.

Daarnaast zal het Rosenberg Trio op Jazzin' The Hague haar 25ste verjaardag vieren met een bijzonder concert waarvoor wereldberoemde gasten zijn uitgenodigd, zoals Dorado Schmitt en Florin Niculescu. "We zijn nog volop bezig met het programma, maar zijn trots dat we nual een deel bekend kunnen maken. De komende weken zullen we nog meernamen naar buiten brengen", aldus Peter Beets, Hagenaar van origine meteen bloeiende internationale carrière als jazzpianist. Beets speelt metjazzgrootheden als Wynton Marsalis en Chick Corea en is de vaste pianistvan Rita Reys en het Jazzorchestra Of The Concertgebouw.

http://www.jazzinthehague.nl/

https://twitter.com/#!/jazzinthehague