Band of Skulls nieuw album: Sweet Sour

16-01-2012 @ 20:38

De groep Band of Skulls tekende eind 2011 een contract bij [PIAS]. Na het succesvolle debuutalbum ‘Baby Darling Doll Face Honey’ uit 2009 met daarop de hit “Death By Diamonds And Pearls”, staat op 5 maart 2012 de release van het nieuwe album “Sweet Sour” gepland. Op 1 februari staan ze in het voorprogramma van The Black Keys in Klokgebouw in Eindhoven en op 2 mei een eigen show in Paradiso. 

Band of Skulls wordt vaak omschreven als The White Stripes & The Kills. De band, bestaande uit Russell Marsden (gitaar, vocalen), Emma Richardson (bas, vocalen), en Matt Hayward (drums), maakt rauwe bluesrock met kenmerkende riffs maar de funky ritmes maken het plaatje af. De band kwam in 2009 met hun debuutalbum ‘Baby Darling Doll Face Honey’. Na 2 jaar onophoudelijk touren, meerdere uitverkochte Nederlandse shows en een geweldig optreden op Lowlands 2010, is de band op 1 februari en 2 mei terug in Nederland voor shows.

In 2011 besloot Band of Skulls zich weer bezig te houden met nieuwe nummers en langzaam een start te maken met het tweede album. De opnames vonden plaats in de Rockfield Studios in Wales met producer Ian Davenport.

http://www.bandofskulls.com/

https://twitter.com/#!/bandofskulls

http://www.youtube.com/bandofskulls