Band of Skulls tekent bij [PIAS]

07-10-2011 @ 21:06

Een van de hotste bands Band of Skulls heeft een muziekcontract getekend bij [PIAS]. Na het succesvolle debuutalbum ‘Baby Darling Doll Face Honey’ uit 2009 met daarop de hit “Death By Diamonds And Pearls”, staat er begin 2012 de release van een nieuw album gepland. Donderdag 13 oktober geven ze een voorproefje in een uitverkochte Melkweg. Op 4 december komt de nieuwe single “The Devil Takes Care of His Own” uit maar de videoclip is al gemaakt.

Band of Skulls wordt vaak omschreven als ‘The White Stripes’ & ‘The Black Key’s, maar dan mét basgitaar. De band, bestaande uit; Russell Marsden (gitaar, vocalen), Emma Richardson (bas, vocalen), en Matt Hayward (drums), maakt rauwe bluesrock met stampende riffs maar het drietal combineert dit met swingende en funky ritmes. De band kwam in 2009 met hun debuutalbum ‘Baby Darling Doll Face Honey’. Dit album werd goed ontvangen door de media en de single “Death By Diamonds and Pearls” werd een regelrechte festivalhit. Na 2 jaar touren, meerdere uitverkochte Nederlandse tours en een geweldig optreden op Lowlands 2010, is de band volledig omarmd door het Nederlands muziekminnend publiek.

Begin dit jaar besloot Band of Skulls zich weer bezig te houden met nieuwe nummers en langzaam een start te maken met het tweede album. De opnames werden gedaan in de Rockfield Studios in Wales met producer Ian Davenport. Het nog naamloze album staat gepland voor begin 2012. De band kan niet stil zitten en heeft toch meteen na de opname van het album een Europese tour gepland waar ze, heel misschien, al wat nieuwe nummers kunnen laten horen. De eerste show van de tour is op 13 oktober in de Melkweg, Amsterdam en is ram-uitverkocht!

Live: 13 oktober - Melkweg, Amsterdam

http://bandofskulls.com/