Red Hot Chili Peppers derde headliner Pinkpop 2023

22-11-2022 @ 15:25

Queens of the Stone Age, Machine Gun Kelly, The War On Drugs en meer namen bevestigd

De Amerikaanse band Red Hot Chili Peppers voegt zich als derde en laatste headliner bij de line-up van Pinkpop 2023 en is daarmee afsluiter van het festival op zondag. Tevens hebben Queens of the Stone Age, Machine Gun Kelly, The War On Drugs, The Script, OneRepublic, The Black Keys, Niall Horan en nog veel meer acts hun aanwezigheid bevestigd. Pinkpop vindt plaats op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023 op Megaland in Landgraaf.

Red Hot Chili Peppers sluit het rijtje met headliners van de aankomende Pinkpop editie af. Met tot op heden maar liefst ruim 80 miljoen verkochte albums en twee nieuwe studioalbums die dit jaar het licht zagen, heeft de band zich opnieuw bewezen als één van de meest standvastige bands van de afgelopen decennia. Eerder werden P!NK en Robbie Williams aangekondigd als headliner voor respectievelijk de vrijdag en zaterdag van Pinkpop en nu voegt de uit Los Angeles afkomstige band zich bij deze namen op het affiche tijdens de Pinkpop zondag.

Naast Anthony Kiedis en consorten is ook The War On Drugs op het Pinkpop 2023 podium te zien: namelijk op vrijdag 16 juni. Bewapend met hun nieuwe single ‘Oceans of Darkness’, die afgelopen week 3FM Megahit werd, komt de band naar het zuiden om Megaland om hun vinger te winden. De pop komt deze dag van Ellie Goulding en van Niall Horan, die zijn solocarrière een vliegende start gaf met hits als ‘This Town’ en ‘Slow Hands’. Het andere uiterste krijgen we van Nova Twins: een Brits duo dat garant staat voor flinke rock met beukende drums, donderende bas en schreeuwende gitaren. Aan deze zijde van het spectrum vinden we ook de combinatie van kenmerkende Mongoolse keelzang met heavy metal van The Hu en het basisrecept van het Duitse Electric Callboy: hardcore, techno, metal en een flinke snuf humor. Met een lading nummer één noteringen en een Edison op zak mag Frenna Deluxe niet ontbreken: deze veelzijdige hiphopartiest vlecht moeiteloos genres aaneen. Tot slot is er voor liefhebbers van sfeervolle folk met een hoog meezinggehalte een bezoek van The Lumineers.

Eerder beloofde Robbie Williams ons al een optreden op Pinkpop zaterdag. Voordat hij het podium op stapt, zijn de rockers van Queens of the Stone Age voor een vijfde keer te zien in Landgraaf. In het lijstje van oude Pinkpop bekenden staat ook The Script met hun stapel platina albums en talloze hits. Juist voor de eerste keer op Pinkpop zijn Dan Auerbach en Patrick Carney van The Black Keys, die bezoekers op een rock ’n roll feestje trakteren. Nog meer gitaren komen van Alice Cooper, Joe Perry, Tommy Henriksen en Johnny Depp; samen beter bekend als Hollywood Vampires en van één van de meest succesvolle metalbands van deze eeuw: Disturbed. Voor een flinke indiepop injectie komt RONDÉ erbij aan de zaterdag line-up. Het afgelopen jaar waren zij met grote hits als ‘Hard To Say Goodbye’ en ‘Bright Eyes’ niet weg te denken van de Nederlandse radio.

We gaan door naar zondag 18 juni. Voordat de heren van Red Hot Chili Peppers het podium betreden, reist ook Machine Gun Kelly met zijn meedogenloze mix van pop, punkrock en hiphop af naar Landgraaf. Pakkende poprock wordt deze dag verzorgd door OneRepublic en van de andere kant van de aardbol komt Tash Sultana, die met een veelzijdige manier van componeren en creëren een reputatie als livesensatie heeft opgebouwd. Eerder werd Goldband al aangekondigd voor zondag, nu voegen zich vanuit de Nederlandse vijver ook de rockers van DI-RECT, singer-songwriter Nielson en Amsterdamse rapper Donnie zich bij de Hagenezen. Van het zuiden van Limburg worden we door Nathaniel Rateliff & The Night Sweats meegevoerd naar het zuiden van de Verenigde Staten met Rateliff’s energieke en met roots doorspekte liveshow. De metalcore komt op zondag van I Prevail en voor aanstekelijke poprocksongs kunnen Pinkpoppers zich melden bij Only The Poets, wiens muzikale carrière een flinke boost kreeg toen hun talent opviel bij Louis Tomlinson en ze met hem mee op tournee gingen.

De teller van aangekondigde namen staat met de toevoeging van deze 24 acts op 29, nadat optredens van P!NK, Robbie Williams, Editors, Goldband en MADOUX al eerder werden bekendgemaakt. Hiermee is bijna de helft van de line-up voor Pinkpop 2023 bekend.

Over Pinkpop
Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen. Na zeventien edities op die locatie, verplaatste het festival zich eenmalig naar Baarlo, waarna het vanaf 1988 definitief neerstreek op evenemententerrein Megaland in Landgraaf. In 2019 vierde Pinkpop daar haar 50e verjaardag. De 52e editie van Pinkpop vindt plaats op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023.

Bevestigd tot nu toe:

Vrijdag 16 juni: P!NK, Editors, The War On Drugs, Niall Horan, The Lumineers, Ellie Goulding, Electric Callboy, Frenna Deluxe, The Hu, Nova Twins, MADOUX

Zaterdag 17 juni: Robbie Williams, Queens of the Stone Age, The Script, The Black Keys, Hollywood Vampires, RONDÉ, Disturbed

Zondag 18 juni: Red Hot Chili Peppers, Machine Gun Kelly, OneRepublic, Goldband, Tash Sultana, DI-RECT, Nathaniel Rateliff & The Night Sweats, I Prevail, Nielson, Donnie, Only The Poets

Tickets:
De reguliere kaartverkoop voor Pinkpop 2023 start zaterdag 26 november om 10:00 uur. Het enige officiële verkoopkanaal is Ticketmaster. Reguliere kaarten zijn niet eerder te koop dan zaterdag 26 november 10:00 uur. De bezoekers die in 2020 en 2021 hun kaarten hebben gehouden voor de verplaatste 51e editie van het festival krijgen zoals beloofd voorrang op de reguliere kaartverkoop. Daarover krijgen zij donderdag 24 november bericht.

Weekendtickets incl. camping: €275 (incl. €10 servicekosten) en dagtickets: €135 (incl. €10 servicekosten).

De Sky Deck arrangementen en Glampink accommodaties gaan dit jaar meteen in de verkoop, na het succes van de afgelopen editie.

Voor meer informatie over Pinkpop: www.pinkpop.nl.