Nieuwe namen voor Down the Rabbit Hole

27-05-2014 @ 22:59

Het programma voor het nieuwe festival Down The Rabbit Hole dat van 27 - 29 juni in Beuningen plaatsvindt, IS met nieuwe acts uitgebreid en daarnaast is het blokkenschema gepubliceerd.

Analog Africa Soundsystem is de reizende discoshow van het gelijknamige muzieklabel van de Frankfurter Pedo Knopp en de Tunesiër Samy Ben. Laatstgenoemde is de absolute motor achter Analog Africa, het soort überverzamelaar dat letterlijk stad en land afloopt voor zeldzame Afrikaanse en Latin grooves uit de jaren zestig en zeventig.

 

Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba
Als grootmeester van de ngoni moet Bassekou Kouyaté buiten zijn geboorteland Mali vaak uitleggen wat dat nou eigenlijk is, de ngoni. Meestal pakt hij dat eeuwenoude instrument er dan maar gewoon bij, want niemand bespeelt die kleine, banjo-achtige bluesluit zoals hij.

 

Benji B
Elke donderdag tussen twee en vier uur des nachts hoor je bij de strakbegaafde mixmeester op BBC Radio 1 de nieuwste en beste house, techno, hiphop, dubstep, electro, disco en meer, allemaal powered by Benji B’s diepe liefde voor soul.

 

The Black Marble Selection
The Black Marble Selection maakt momenteel golven met rauwe rhythm & blues, die verrassenderwijs niet uit Sixties Londen of Deep South USA, maar uit de immer zonnige underground van Tilburg komt.

 

FilosofischeStilte
FilosofischeStilte maakt future cloud bass, loom melodische hiphop-heavy elektronica, die je eerder slow en low in extase brengt dan je oppompt voor een ontladende climax.

 

Lone
Lone is er voor dromers én dansers. Zijn onmiddellijk herkenbare geluid van vrolijk stuiterende beats en gloedvol spacende synths herinnert vaag aan eerder werk, toen Lone nog serieus complexe heftige-gympenbeatscapes maakte.

 

Los de Abajo
Dit veelkoppige, steevast breed grijnzende orkest trekt al meer dan twintig jaar volle, van plezier kolkende zalen en velden. Met als grootste troef natuurlijk de partypunksalsa van het allereerste album, maar inmiddels ook met een smeulend caliente ratjetoe aan rock, ska, merengue, cumbia en andere Latin stijlen en ritmes.

 

Rabbit Radio
De Teddy Widder is elke nacht de speeltuin van Rabbit Radio. In het oneindige niemandsland tussen jou en je bed hoor je de airplay van nu en morgen, vol indie, garage, psych-pop, rock & roll en rake cross-over bangers. Wil je alvast weten welke muziek je kunt verwachten? Check dan de Rabbit Radio Spotify Playlist!

 

Syd Arthur
Deze vier Britten zijn de nieuwste favoriete zonen van Canterbury, de schilderachtige plaats die eind jaren zestig psychedelische rockbands als The Soft Machine en Caravan voortbracht. Zelf noemen ze hun eigenzinnige geluid psychedelische funkrock, maar wie daar de stickers folk, blues, world, prog en jazz bijplakt, zal niet de stad uitgejaagd worden.

 

Taymir
De vier jonge Hagenezen doen sinds hun niet uit je oor te wurmen single AAAAAH prima zaken in binnen- en buitenland. Zo speelden ze met hun catchy indiepop onlangs de toch behoorlijk prestigieuze podia van Le Printemps De Bourges én The Great Escape plat.

 

Eerder werd bekend dat ondermeer Damon Albarn, The Black Keys, Foals, Warpaint, Little Dragon, James Vincent McMorrow en Temples naar het festival komen. Het blokkenschema staat online.

 

De kaartverkoop loopt via www.ticketmaster.nl. Er worden alleen driedagen-kaarten verkocht waarbij een plek op de tentencamping is inbegrepen. Deze tickets kosten €135,- (incl. servicekosten). Bezoekers die met de auto komen, hebben een aanvullend parkeerticket nodig.

 

De bungalows en tipi's zijn inmiddels uitverkocht maar er zijn nog wel enkele volledig ingerichte legertenten en FestiTent-tenten beschikbaar. Meer informatie over deze overnachtingsmogelijkheden is in de FAQ op http://www.downtherabbithole.nl/ te vinden.

 

DOWN THE RABBIT HOLE 2014

 

Vrijdag 27 juni - zondag 29 juni 2014
De Groene Heuvels, Beuningen (GLD)

 

Festivalticket (3 dagen festival + plek op de tentencamping): €135,- (incl. servicekosten)
http://www.downtherabbithole.nl/