Seasick Steve verkoopt in èèn weekend complete Nederlandse tour uit

21-09-2011 @ 20:40

17 September ging de voorverkoop voor de vijf Nederlandse concerten van de Bluesheld Seasick Steve van start. Enkel èèn weekend was er nodig om deze compleet uit te verkopen. Seasick Steve was de verrassing van het Lowlands festival dit jaar en na zijn optreden bij De Wereld Draait Door, blijkt nu heel Nederland massaal voor hem te zijn gevallen.

Eind 2006 wordt Steve, die al jarenlang een zwerversbestaan leidt en als muzikant nog geen bekendheid geniet, uitgenodigd bij de eindejaarsshow van Jools Holland in het kader van zijn debuutalbum. Het optreden betekent zijn doorbraak. Vanaf dat moment trekt hij de gemiddelde leeftijd op de grootste festivals in de States en Europa omhoog. Mei dit jaar lanceerde Steve zijn album ‘You Can’t Teach An Old Dog New Tricks’.

Zijn karakteristieke en sympathieke persoonlijkheid, rauwe stemgeluid en grenzeloze muzikaliteit en inventiviteit maken van Seasick Steve een van de grootste blues iconen van dit moment. Zijn instrumenten, de Mississippi Drum Machine, Three-String Trance Wonder en One-Stringed Diddley Bow, zijn inmiddels net zo legendarisch.

Seasick Steve live:
14-nov-11 Tivoli - Utrecht (UITVERKOCHT)
16-nov-11 Effenaar - Eindhoven (UITVERKOCHT)
18-nov-11 Metropool - Hengelo (UITVERKOCHT)
20-nov-11 Paradiso - Amsterdam (UITVERKOCHT)
22-nov-11 Paard van Troje - Den Haag (UITVERKOCHT)

link albumdownload

You Tube: Seasick Steve & Foo Fighters & John Paul Jones