Seasick Steve in DWDD, november in Nederland voor clubtour

14-09-2011 @ 22:17

Seasick Steve werd unaniem verkozen als HET hoogtepunt van Lowlands dit jaar. Seasick Steve, oftewel Steven Gene Wold besloot op zijn veertiende om verder te leven als zwerver. Hij is echter al zijn hele leven bezig met bluesmuziek en bracht in juni van dit jaar zijn vijfde album "You can't teach an old dog new tricks" uit. Dit album werd op Lowlands het meest verkochte album! Website 3voor12 gaf het optreden een dikke 9 (!). 

Een optreden bij Jools Holland (BBC) betekende de doorbraak naar een groot publiek voor de inmiddels 70-jarige Seasick Steve, die bekend staat om zijn veelal zelfgemaakte gitaren die hij met slide bespeelt. Vanaf het eerste nummer wordt de bluesman met luid gejuich ontvangen. De enorme hoeveelheid rauwe energie die vrijkomt bij een Seasick Steve concert is verpletterend en valt eigenlijk nauwelijks te rijmen met de verschijning van de man op het podium. Het is blues, beïnvloed door rock, maar dan wel met enorme ballen.
Seasick Steve bouwde al een geduchte cult status op de laatste jaren in Nederland, maar Lowlands was zijn nationale doorbraak.

Steve Seasick was te gast bij DWDD (14-09) en in november dit jaar zal de bluesheld vijf poppodia in Nederland aan doen.

Clubtour Seasick Steve:
14 november - Tivoli Utrecht
16 november - Effenaar Eindhoven
18 november - Metropool Hengelo
20 november - Paradiso Amsterdam
22 november - Het Paard van Troje Den Haag

http://seasicksteve.com/