Carice van Houten en Krystle Warren special guests bij Rufus Wainwright

25-09-2012 @ 17:32

Carice van Houten heeft bij De Wereld Draait Door bekendgemaakt gastartiest te zijn in het voorprogramma van Rufus Wainwright op zondag 25 november in de Heineken Music Hall, Amsterdam. Ook soulzangeres Krystle Warren is bevestigd als support act.

Haar leven lang speelt muziek al een belangrijke rol voor Carice van Houten. Regelmatig treedt ze naar buiten met muzikale projecten. Zo introduceerde ze haar favoriete singer-songwriters in De Wereld Draait Door en programmeert ze maandelijks een eigen concertreeks in Leeuwenbergh. In 2010 was Carice de host van een eigen muziekavond, 'De Nacht van Carice' in Vredenburg, waarbij Rufus Wainwright te gast was. Ook is Carice als DJ regelmatig te horen op KX radio. Mede door haar muzikale vriendenkring is Carice de laatste jaren geïnspireerd geraakt om zelf materiaal op te gaan nemen. Het debuutalbum 'See You On The Ice' verschijnt op 28 september.

Krystle Warren begon haar muzikale carrière als straatmuzikant. Haar betoverende, donkere en soulvolle stem bleek een bijzondere aantrekkingkracht te hebben. Al snel vond ze een muzieklabel en vergezelde ze Rufus Wainwright, Erykah Badu en Jools Holland op het podium. Warren was afgelopen zomer ook nog te zien tijdens het concert van Rufus Wainwright op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.

Wainwright heeft een turbulente tijd achter de rug waarin zijn moeder, folkzangeres Kate McGarrigle, overleed, zijn dochter Viva werd geboren en hij zich verloofde met zijn vriend Jorn Weisbrodt. Ervaringen die genoeg inspiratie geven voor zijn nieuwste album ‘Out Of The Game’ dat eerder dit jaar is verschenen. Het album is geproduceerd door Grammy-winnaar Mark Ronson, onder meer bekend van zijn producties voor Amy Winehouse en Adele. Volgens Wainwright is het zijn meest toegankelijke en dansbare album tot nu toe.

RUFUS WAINWRIGHT AND HIS BAND

support acts: Krystle Warren & Carice van Houten

Zondag 25 november 2012
Heineken Music Hall – Amsterdam
Entree: € 42,50,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

http://www.rufuswainwright.com/

https://twitter.com/rufuswainwright

http://www.caricevanhouten.nl/

https://twitter.com/caricevhouten

http://www.krystlewarren.com/

http://en.twitter.com/KrystleWarren

download link album rufus wainwright