Muzikantendag on Tour groot succes in Eindhoven

06-04-2011 @ 20:47

Zaterdag 2 april presenteerden Buma en Sena de Muzikantendag on Tour in Eindhoven. Aan de drukbezochte editie, die dit keer werd geopend door Peter Koelewijn, werkten veel artiesten en professionals mee. Zo deed Remy Meijer (manager Go Back To The Zoo) een boekje open over het succesverhaal van de band. Hij gaf tips over hoe een muzikant de media slim kan benaderen en hoe men een fanbase uitbouwt. Thé Lau vertelde over hoe hij nummers voor The Scene (Blauw en Iedereen is van de wereld) heeft gecomponeerd. Verder konden bezoekers hun demo laten beluisteren aan verschillende programmeurs en A&R managers. Veel oefenen, jezelf blijven en lokaal beginnen waren veel gehoorde tips. Ook het Demopanel was druk bezocht en leverde veel nieuwe inzichten op.

Na deze inspirerende dag in Eindhoven komt de Muzikantendag on Tour ook naar Utrecht. Op zaterdag 16 april wordt de dag georganiseerd in het Utrechts Conservatorium. De Muzikantendag is dé plek voor muzikanten om meer te weten te komen over zowel de artistieke als zakelijke aspecten van het muzikantschap.  De dag zal op 16 april worden geopend door Utrechter Henk Westbroek.

Tips en adviezen
Ook in Utrecht staan de professionals weer klaar om muzikanten te voorzien van tips en adviezen. Zo vertelt Niels Aalberts over hoe men kan doorbreken met een goede voorbereiding, strategie en planning. Als manager en marketeer van Kyteman was Niels Aalberts betrokken bij diens zegetocht langs de Nederlandse podia en festivals. Verder geeft Buffi Duberman (Rock Your English), aan de hand van bekende popsongs, tips en adviezen over het schrijven van Engelse teksten. Ze werkte onder andere met succesvolle artiesten als Caro Emerald, Kane, Within Temptation en Jacqueline Govaert.

Demospreekuren
Een uniek aspect van de Muzikantendag is dat muzikanten hun demo één op één kunnen laten beluisteren en beoordelen door professionals. A&R managers van muziekmaatschappijen zoals Imagem en Universal Music, vertegenwoordigers van boekingskantoren, programmeurs van zalen en muzieksamenstellers van radiozenders als 3FM en KinkFM zitten klaar om de demo’s van commentaar te voorzien. Traditioneel wordt de Muzikantendag afgesloten met een demopanel. Voor een volle zaal bespreken erkende muziekspecialisten plenair de ingeleverde demo’s.

Meer informatie is te vinden op www.muzikantendag.nl

Buma en Sena presenteren de Muzikantendag on Tour. Deze wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM Serious Talent, 3VOOR12, BKKC, ZIMIHC en PopEi, met medewerking van EHPO en De Muzikantengids.

Informatie
Datum: zaterdag 16 april, Utrecht (het Utrechts Conservatorium)
Tijd: 11.00 uur – 18.30 uur
Tickets:  €10,- (excl. servicekosten) via www.ticketmaster.nl

Gratis voor leden van Buma of Sena. Meld je aan via www.bumastemra.nl of www.sena.nl