Mick Hucknall, James Blunt, Angie Stone en Div4s naar Night of the Proms

27-08-2011 @ 10:52

De organisatie van Night of the Proms kondigt met trots aan dat Mick Hucknall 'de stem van Simply Red', James Blunt, Angie Stone en DIV4S hun opwachting zullen maken op 18 en 19 november in Ahoy in Rotterdam.  

Mick Hucknall debuteert met zijn band Simply Red in 1984. Met de hits ‘Money’s Too Tight (To Mention)’ en ‘Holding Back The Years’ van het album ‘Picture Book’ heeft Mick Hucknall met Simply Red meteen groot succes en verovert hij behalve Europa en de USA, ook Nieuw-Zeeland en Australië. Zijn nieuwe soulgeluid slaat wereldwijd aan en grote hits als ‘The Right Thing’, ‘It’s Only Love’ en ‘If You Don’t Know Me By Now’ volgen elkaar in rap tempo op. Wereldwijd werden er meer dan 55 miljoen albums verkocht.
In 2010 laat Mick Hucknall weten dat Simply Red ophoudt te bestaan. Met tien albums en tientallen hits kan Mick Hucknall met Simply Red terugblikken op een zeer geslaagde muzikale carrière. Het concert van de band in het GelreDome in december vorig jaar was meteen het laatste optreden in Nederland onder de naam Simply Red. Het concert maakte deel uit van zijn afscheidstournee.
Mick Hucknall heeft in 2008 zijn eerste solo-album 'Tribute To Bobby', een hulde aan bluesmuzikant Bobby Bland, uitgebracht.
In oktober 2010 kruipt hij in de huid van Rod Stewart en neemt hij tijdens een evenement voor het goede doel de vocals bij The Faces voor zijn rekening. Dat bevalt zo goed dat wordt beslist om een tournee te organiseren met als onderdeel van deze tour een optreden op Bospop vorige maand.
Mick Hucknall keert dit najaar terug naar ons land om tijdens Night of the Proms zijn grootste successen te brengen begeleid door het orkest Il Novecento onder leiding van dirigent Robert Groslot.

In 2005 brak James Blunt uit het niets door toen hij met de single 'You’re Beautiful' de hele wereld veroverde met zijn eigenzinnige, maar prachtige stem. Deze single stond maar liefst 27 weken in de Nederlandse Top 40 en bereikte de #1 positie. Van zijn debuutalbum 'Back To Bedlam' werden meer dan 11 miljoen exemplaren verkocht. Met het tweede album 'All The Lost Souls' met daarop de megahit '1973' wist de zanger opnieuw menig fan te raken.
James Blunt besluit in 2010 het roer compleet om te gooien met het nieuwe album 'Some Kind of Trouble', dat beduidend meer uptempo nummers bevat waaronder de eerste single 'Stay The Night'. Deze #1 single stond meer dan 20 weken in de airplaylijst. Hiermee heeft James zijn vierde #1 airplayhit in Nederland binnen gehaald.
Na 3 jaar is hij weer helemaal terug van weggeweest en zal hij tijdens de Night of the Proms opnieuw bewijzen een veelzijdige artiest met een geweldig talent te zijn.

In 1999 brengt Angie Stone, bij het grote publiek bekend van de hit 'Wish I Didn't Miss You', haar debuutalbum 'Black Diamond' uit waarmee ze meteen haar naam vestigt in de wereld van Jazz, Soul en R&B. Afkomstig van dit album is de hitsingle 'No More Rain (In This Cloud)' daarnaast heeft ze op dit album samengewerkt met diverse producers waaronder Lenny Kravitz en Tribe Called Quest-lid Ali Shaheed Muhammad.
Na vier albums waarop ze haar passie en liefde voor muziek met verschillende genres heeft gemixt, bracht de grammy genomineerde zangeres vorig jaar het album ‘Unexpected’ uit dat vol pure Soul, R&B en een vleugje hedendaagse muziek bestaat.

De vier bloedmooie Italiaanse sopranen Denise, Isabella, Vittoria en Sofia zijn dit jaar de klassieke act op Night of the Proms. Het viertal is klassiek opgeleid aan het conservatorium en maakte als DIV4S in 2008 hun debuut aan de zijde van Andrea Bocelli tijdens een concert in Rome. Sindsdien bracht de samenwerking met Bocelli hen naar concertzalen over heel de wereld, waar ze met succes evergreens en bekende Italiaanse klassieke muziek zongen. Muziekcritici en –liefhebbers zijn wild enthousiast over hun optredens. Op dit ogenblik werken de vier dames aan hun eerste album.

Alle artiesten worden tijdens de Night of The Proms begeleid door het symfonisch orkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot.
NIGHT OF THE PROMS
Vrijdag 18 & zaterdag 19 november 2011
Ahoy - Rotterdam
Entree: € vanaf 34 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop via http://www.notp.com/ ,  http://www.livenation.nl/ of telefonisch via Tele Ticket Service 0900-45.000.45. Tickets excl. service-en portokosten.

Night of the Proms krijgt de steun van AD en Classic fm.