SUCCESVOLLE 20e EDITIE NIGHT OF THE PROMS IN ARNHEM EN ROTTERDAM

01-12-2009 @ 17:26

Night of the Proms, het grote feest van klassiek en pop, was van 13 tot en met 24 november te gast in Nederland en heeft een schitterende jubileumeditie achter de rug. Maar liefst 100.000 muziekliefhebbers woonden de 9 voorstellingen in Ahoy Rotterdam en het Gelredome in Arnhem bij.

Het jubileumprogramma met Roxette, OMD, Sharon den Adel van Within Temptation, Toots Thielemans, Peter en Zoltan Katona, John Miles, Fine Fleur en het orkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot werd zowel door de media als door het publiek bijzonder enthousiast onthaald. In de pers verschenen deze lovende commentaren:

Night of the Proms zindert van de opzwepende nostalgie.” (AD)

Herken duizend deuntjes bij de Night of the Proms.” (METRO)

Hoogtepunten waren de song Mother Earth met Sharon den Adel van de band Within Temptation en Paul Humphreys en Andy McCluskey van Orchestral Manoeuvres in the Dark.” (De Gelderlander)

Spektakel komt van de popsterren.” (De Gelderlander)

Dit zijn slechts enkele van de vele positieve reacties op het forum van de officiële website:

“In één woord geweldig. Mijn ouders zijn al jaren trouwe bezoekers van NOTP en dit jaar mocht ik een keertje mee. Werkelijk geweldig. De zaterdagavond in Ahoy was prima verzorgd.” (Tom)

“Oh wat was jullie show fantastisch! Echt onwijs bedankt voor een topavond!!!” (Michel & Maaike)

“Wij zijn 13 november geweest, wat een wereldfeest zeg, alle artiesten waren even goed maar eigenlijk kwamen wij voor Roxette en die waren echt grandioos. Organisatie bedankt voor zo'n super avond.” (John)

“Een prachtige avond gehad en zonder enige twijfel was Roxette de topper van de avond.” (Eva)

Night of the Proms op televisie  
De Avro zendt op maandag 21 december op Nederland 2 om 19.25 uur een 50 minuten durende special over Night of the Proms uit. De uitzending wordt eveneens op Nederland 2 herhaald op vrijdag 1 januari om 14.15 uur.  

Night of the Proms tourt op dit ogenblik door Duitsland en speelt er in 12 verschillende steden maar liefst 20 concerten.

Night of the Proms is volgend jaar op zaterdag 13, donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 november opnieuw te gast in Nederland. De ticketverkoop loopt via de website www.notp.com of via Tele Ticket Service 0900-45.000.45 (45 cpm). De eerste artiestennamen worden in het voorjaar van 2010 bekendgemaakt.
De kaartverkoop voor volgend jaar is reeds begonnen.