Night of the Proms steekt Atlantische oceaan over: 4 concerten in VS in juni

03-03-2014 @ 20:56

Night of the Proms, het grote feest van klassiek en pop dat dit jaar in Antwerpen aan zijn 30ste editie toe is, steekt in juni de Atlantische Oceaan over voor vier concerten in de Verenigde Staten. Voor de Amerikaanse première is een top line-up samengesteld met artiesten als Michael McDonald, Kenny Loggins, Pointer Sisters, Natalie Choquette, Nile Rodgers & Chic, John Miles en Il Novecento & Fine Fleur o.l.v. Robert Groslot. De concerten vinden plaats in Dallas, Little Rock, Kansas City en Omaha.

Vanaf 3 maart gaat de campagne van start om het concept ‘Pop ontmoet klassiek’ aan de muziekliefhebbers in de VS te promoten. De voorbereidingen zijn al in 2011 gestart, toen een voormalig lid van het management van James Brown de deur opende naar PBS, de keten van cultuur-tv-zenders in de VS. De enorme verzameling kwalitatieve opnames van wereldhits door de originele performers, in unieke live-versies met groot orkest, wekte de interesse van International Media, die meteen voorstelden om een documentaire van eerst 8 en uiteindelijk 13 episodes te maken.

De overvloed aan spectaculair beeldmateriaal kreeg de aandacht van Paul Emery van Emery Entertainment, een door-de-wol-geverfde promoter en producent van wereldwijde tournees met o.a. Blue Man Group en David Copperfield. Paul bezocht in 2012 enkele concerten in München, en werd geïnfecteerd door het Night of the Proms virus. Hij slaagde erin om ook AEG Live te intereseren om één of meerdere test-concerten te organiseren.

In juni 2014 is het dan zo ver: 4 concerten in de Verenigde Staten :
19 juni – Verizon Theatre – Grand Prairie – Texas
20 juni – Verizon Arena – Little Rock - Arkansas
21 juni – Sprint Center – Kansas City – Missouri
22 juni – CenturyLink Center – Omaha – Nebraska

De line-up staat garant voor een pittige show, met Night of the Proms-veteranen Michael McDonald (2002), Pointer Sisters (2002 & 2004), Nile Rodgers & Chic (2007, 2009 & 2011), Natalie Choquette (1999 & 2004) en John Miles (sedert 1985). Ook Kenny Loggins, bij ons bekend van o.a. ‘Footloose’, staat op het Promspodium. Hij is een goede vriend van Michael McDonald, met wie hij ‘What A Fool Believes’ schreef. Uiteraard zijn ook Robert Groslot, Il Novecento, Fine Fleur en de electric band van de partij samen met een deel van de vast Night of the Proms crew, zodat meer dan 100 personen in juni de oversteek maken.

Deze week bezoeken John Miles, Robert Groslot, Paul Emery en Jan Vereecke alle zalen en de lokale PBS-stations voor persconferenties en promotie. De komende weken moeten uitsluitsel geven over de échte belangstelling van het Amerikaanse concertpubliek: de capaciteit in Grand Prairie, nabij Dallas, is ruim 6.500, en de 3 overige zalen zijn van het arena-formaat, met meer dan 10.000 beschikbare stoelen.

De kaarten lagen nog nooit zo gunstig om Night of the Proms in een nieuwe markt te introduceren. Medewerking van televisie, een sterk en ervaren lokaal team, een ijzersterke line-up, enorm veel enthousiasme bij de hele Night of the Proms familie en genoeg aanlooptijd om alles goed voor te bereiden. 'Als het ons nu niet lukt, vrees ik dat het nooit zal lukken. Maar dan kunnen we ons ook niet verwijten dat we er niet alles aan gedaan hebben om er ook in Amerika een succes van te maken. Het wordt in ieder geval een bijzonder avontuur', zegt Jan Vereecke, samen met Jan Van Esbroeck de geestelijke vader van Night of the Proms.

http://www.notp.com/nederland/

https://twitter.com/nightoftheproms