Miss Montreal op Night of the Proms

06-09-2011 @ 11:35

Miss Montreal maakt de line up van Night of The Proms compleet. Onlangs werd al bekendgemaakt dat Mick Hucknall, James Blunt, Angie Stone en DIV4S hun opwachting zullen maken op 18 en 19 november in Ahoy in Rotterdam. De kaartverkoop is reeds begonnen.

Sanne Hans, de frontvrouw van Miss Montreal, wordt op 22 september 1984 geboren in Hardenberg. Ze groeit op in een muzikale familie en schreef al liedjes toen ze heel jong was. Ook speelt ze vanaf haar tienerjaren in diverse bandjes. Eén van die bands, Ysis, een echt meidentrio, maakte langzaam furore in het circuit. Maar Sanne werd pas echt bekend toen ze als Miss Montreal begin 2008 met haar liedjes naar buiten trad en hiermee een groot publiek aansprak.

Het Nederlandse publiek leert Sanne in dat jaar kennen door het nummer 'Just a Flirt' dat wordt gebruikt in een tv-commercial. Op 1 november 2008 komt deze single in de hitlijsten binnen om daar 33 weken onafgebroken in te blijven staan.

Sanne Hans blijft zich ontwikkelen, als liedjesschrijver maar ook als performer. Met haar liveband Miss Montreal geeft ze optredens in heel het land. Van de kleine zaal van Paradiso naar een succesvol optreden op het Groningse Noorderslag in 2009. In de zomer van dat jaar doet Sanne met haar band meer dan 30 festivals aan, waaronder Lowlands, Parkpop, Beatstad en Zwarte Cross. Vervolgens verschijnen de singles 'Seven Friends' en 'Addicted To Crying' die Miss Montreal weer veel airplay opleveren, waardoor besloten wordt om een clubtournee toe te voegen. In het najaar van 2009 staat Sanne in bijna 30 Nederlandse concertzalen en verzorgt ze het voorprogramma van Coldplay in het Goffertpark. Miss Montreal scoort in 2009 ook nog de grootste airplayhit van dat jaar. Haar uptempo kerstsingle 'Being Alone At Christmas' is in de laatste 2 weken van 2009 het meest gedraaide nummer op de Nederlandse radio. Dit wordt Sanne's grootste hit tot nu toe. De single haalde de #1 positie in de Nederlandse Airplay Charts.

In juli 2010 brengt Miss Montreal haar tweede album uit met de titel 'So... Anything Else?'. Dit album is volwassener dan haar debuut maar bevat nog steeds die authentieke typische "Sanne sound". Dit najaar laat Miss Motreal een andere kant van zichzelf zien en staat ze op het podium van Night of The Proms onder begeleiding van het orkest Il Novecento.

NIGHT OF THE PROMS
Vrijdag 18 & zaterdag 19 november 2011
Ahoy - Rotterdam
Entree: vanaf € 34 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

http://www.myspace.com/missmontrealmusic

http://www.notp.com/