Nieuw album van Joss Stone

19-07-2011 @ 19:49

Op 22 juli (internationale releasedatum: 26 juli) brengt Suburban in samenwerking met Surfdog en Stone’d Records het nieuwe album van Joss Stone uit. LP1 markeert een terugkeer naar oude vorm. 25 juli staat de 24-jarige zangeres in een uitverkocht Paradiso en de dag erop in een uitverkocht Rivierenhof te Antwerpen.
De Britse soulzangeres heeft wereldwijd al 11 miljoen albums verkocht en is vijf keer genomineerd voor een Grammy Award, waarbij Stone in 2007 de award voor Best R&B Performance won. Daarnaast is zij ook goed voor een veelvoud aan Brit-Awards.

Recentelijk dook Stone op als Anna van Kleef in het bekroonde kostuumdrama The Tudors en was ze te gast bij het huwelijk van prins William en Kate Middleton.
LP1 is het eerste album waar de zangeres absolute vrijheid heeft. Voor de opnames riep Stone de hulp in van Eurythmics’ Dave Stewart, met wie zij de nummers op het album schreef en produceerde. De twee gingen op een rock’n soul-trip in Nashville, waar het album in zes dagen is opgenomen.
Ik heb nog nooit zoveel plezier gehad tijdens de opnames van een album, dankzij de hulp van Dave Stewart en de Nashvillemuzikanten,” stelt Joss Stone, “Dit album heeft een moment gevangen in een periode vol spontaniteit en creativiteit.
Joss kan ongemeen fel uithalen, om dan weer fluisterend en breekbaar uit de hoek te komen.” aldus Dave Stewart,Ze is altijd oprecht. Het was dan ook een eer om met zo’n jonge artiest samen te werken die al zo ervaren is.

De zangeres is echt pas 24, maar zingt met de overgave van een volledig gerijpt veteranOOR

JOSS STONE: LP1
Label: Stone’d Records / Surfdog
Bestelnr CD: STCD 233418
Bestelnr LP: STLP 527769
Release: 26-07-2011
distr. Suburban

http://www.jossstone.com/