Introducing: Birth Of Joy

25-02-2012 @ 20:57

Birth Of Joy ontstaat in 2005, als zanger/gitarist Kevin Stunnenberg tijdens de introductieweek van de Herman Brood Academie drummer Bob Hogenelst tegenkomt. Opdracht in die dagen is om met elkaar te musiceren, vrijblijvend. Er schuift nog even een keyboardspeler aan, maar dat blijkt een irritant ventje te zijn. Exit dus. En dan loopt er een krullenbol binnen. Gertjan Gutman schijnt iets met orgels te doen. Kevin en Bob vrezen het ergste, maar beginnen toch te spelen.
Diezelfde dag is het eerste nummer van Birth of Joy klaar. Als de band in 2010 het debuut Make Things Happen in eigen beheer uitbrengt, worden alle 1000 exemplaren verkocht. Birth of Joy speelt een recordaantal shows op de Popronde, verschijnt op de festivals en maakt tijdens een optreden op Zwarte Cross 2011 zoveel indruk op de aanwezige Suburban-delegatie van het gelijknamige muzieklabel, dat de band dezelfde dag nog een contract krijgt. Life in Babalou is dan eigenlijk al klaar.
Met een geluid dat de opwinding van MC5 verenigt met de verleiding van The Doors, brengt Birth Of Joy met Life In Babalou een reis naar een geheimzinnige plek. Er is plezier, verleiding, maar in de verte ligt iets sinisters op de loer. Net als de band eigenlijk. Zo wild en onbevangen als het trio zich live door een set orgelrock werkt, zo duister kunnen de teksten zijn. Grote slechteriken, armoede, levensmoeheid, dat werk.
Ga mee en boek een enkeltje naar je eigen Babalou.

Birth of Joy trad ook op tijdens Eurosonic jl. januari in Groningen

“...broeierig goed is het...” – OOR

In vergelijking met Nederlandse genregenoten is de band een stuk intenser en psychedelischer dan Green Hornet en meer op het liedje gericht dan DeWolff.” – Kindamuzik – Toekomstmuziek

Een trio dat doet denken aan een punkversie van The Doors zonder het megalomane ego van diens dronken/stronken/stonede zelfingenomen voorman. Een band om bier bij te drinken alsof je leven er vanaf hangt.” – DeJaap.nl
Salespoints / marketing:

Tourdates:

03/03/12 Birth Of Joy in Enschede  Atak CD-release
08/03/12 Birth Of Joy in Leiden LVC     
09/03/12 Birth Of Joy in Terneuzen De Pit
30/03/12 Birth Of Joy in Den Haag Supermarkt
31/03/12 Birth Of Joy in Maastricht Muziekgieterij
01/04/12 Birth Of Joy in Almelo De Stam
27/04/12 Birth Of Joy in Weert     De Bosuil
29/04/12 Birth Of Joy in Eibergen De Stier
29/04/12 Birth Of Joy in Nijmegen Oranjepop
30/04/12 Birth Of Joy in Eindhoven Effenaar

Label: Suburban Records
Bestelnr CD: BURBCD 084
Release: 02-3-2012
Genre: blues / garage / rock

http://nl-nl.facebook.com/birthofjoy

http://birthofjoy.bandcamp.com/

https://twitter.com/#!/birthofjoy