Nieuw album Dave Stewart met o.a. Joss Stone

09-09-2012 @ 20:19

Op het nieuwe album The Ringmaster General creëert virtuoos Dave Stewart een krachtige muzikale mix van rock, blues, country, rhythm & blues en psychedelica. De muziek en de teksten bevatten vele onverwachte wendingen. Elke luisterbeurt zorgt voor nieuwe ontdekkingen en verrassingen.

Het album is opgenomen en gemixt door John McBride in zijn beroemde Blackbird Studio in Nashville. Het bevat 13 nieuwe nummers, waaronder duetten met Alison Krauss, Diane Birch en Joss Stone. Verder is één van de nummers een duet dat samen geschreven is met Jessie Baylin. Op “Girl In A Catsuit” zijn de gitaarkunsten van Orianthi te horen. Net als op het vorige album The Blackbird Diaries, is Stewart bijgestaan door een keur aan muzikanten uit Nashville waaronder gitarist Tom Bukovac, drummer Chad Cromwell, bassist Michael Rhodes, op steelgitaar Dan Dugmore en pianist Mike Rojas.

Dave Stewart actief en bekend als muzikant, producer is inmiddels al meer dan 3 decennia actief en verantwoordelijk voor de verkoop van meer dan 100 miljoen albums, waarbij de samenwerking met Annie Lennox in de pop-rock groep the Eurythmics (zoals “Sweet Dreams [Are Made of This]”, “Would I Lie to You?”) één van de meest bekende is. Meer achter de schermen is hij actief als producer en vaak ook mede-componist op albums van Stevie Nicks, Tom Petty, Sinead O’Connor, Mick Jagger, Katy Perry, Jon Bon Jovi en vele anderen. Afgelopen periode was hij actief als producer en componist op het nieuwe album van Joss Stone en ook het nog te verschijnen album van Stevie Nicks "In Your Dreams".

Ook was hij actief met de band Super Heavy, waarin Mick Jagger, Joss Stone, Damian Marley, A.R. Rahman en hijzelf in spelen/zingen. 

Muziekvideo voor “Girl In A Catsuit” met Orianthi
Muziek video voor “God Only Knows You Now” duet met Jessie Baylin

Tracklisting
01. I GOT LOVE (FEATURING JOSS STONE)
02. JUST ANOTHER FALL (DUET WITH DIANE BIRCH)
03. A DIFFERENT MAN NOW
04. DROWNING IN THE BLUES (DUET WITH ALISON KRAUSS)
05. GIRL IN A CATSUIT (FEATURING ORIANTHI)
06. SLOW MOTION ADDICT NO. 2
07. YOU TOOK MY LOVE
08. GOD ONLY KNOWS YOU NOW (DUET WITH JESSIE BAYLIN)
09. THE RINGMASTER GENERAL
10. STORY OF SUCCESS
11. A NEW SONG FOR NASHVILLE

http://www.davestewart.com

https://twitter.com/DaveStewart

Dave Stewart "Ringmaster general"

label: weapons of mass entertainment

distr. blx: suburban

release: 03-09-2012