Eerste album in 12 jaar van CHRISTOPHER CROSS

04-07-2011 @ 11:35

Op 2 mei jl. verscheen “ Doctor Faith” , het eerste volledig nieuwe studio album van Christopher Cross in twaalf jaar. De vijfvoudige Grammy winnaar laat op dit album niet alleen horen dat hij nog steeds één van de meest innovatieve songwriters van zijn generatie is, maar dat hij ook tijdloze klassiekers kan creëren. Op “Doctor Faith”  zoekt Christopher Cross naar rust in zichzelf en in de wereld, een aanpak die een keerpunt in zijn lange carrière vormt. Christopher Cross was één van de grote namen in 1980, bekend van zijn ballad “Sailing” en latere singles als “ Be The Same”  en “Say You’ll Be Mine”. De zanger bracht tot nu toe acht albums uit en met de negende album, “Doctor Faith”, begint hij aan een nieuw hoofdstuk in zijn muzikale carrière. Het album is namelijk gebaseerd op gitaren in plaats van een keyboard, waarmee Cross het overgrote deel van zijn vorige albums schreef. Als producer van Doctor Faith kreeg hij een ongekende vrijheid waardoor het album een vernieuwend en verhelderend geluid heeft. Het album zal voor fans van de zanger een verrassing zijn en niet alleen vanwege dit nieuwe geluid; op “Doctor Faith” schijnt Christopher Cross zijn licht op de huidige samenleving, op de wereld en de verschillen tussen diverse generaties en lagen van de samenleving.
Christopher Cross bezingt op het album het leven van echte mensen, hun dagelijkse problemen, hoop en wensen. Met deze nieuwe aanpak slaat de muzikant een nieuwe weg in en bewijst hij wederom een briljante songwriter te zijn. Op de titeltrack wordt Cross overigens bijgestaan door niemand minder dan Michael McDonald!
Het album verschijnt naast een standaard versie tevens als special edition, een luxe digipack met naast het album op cd, een prachtige 7” single op vinyl met daarop twee tracks (Talkin’ ‘Bout Her en It’s All With You) die ooit op de allereerste single van Cross (1974)stonden en destijds in een oplage van 100 stuks zijn geperst. Uniek materiaal voor de liefhebber dus!

CHRISTOPHER CROSS: Doctor Faith
Bestelnr CD: 0205682ERE
genre: pop
label: edel
release: 02/05/2011
distr.: v2/munich/bertus