Night of the Proms trekt in juni voor het eerst naar de Verenigde Staten

12-04-2014 @ 11:53

Night of the Proms, het spektakel van 'pop ontmoet klassiek' en dit najaar opnieuw te gast in Ahoy, trekt in juni voor het eerst naar de Verenigde Staten. Om zoveel mogelijk Amerikanen warm te maken om naar een van de vier shows te komen kijken, lanceert de organisatie een digitale kettingbrief. Op ilovenotp.com kunnen Nederlandse fans met enkele muiskliks de pagina delen met Amerikaanse kennissen of familie én maken zij bovendien kans op een duoticket voor een Promsconcert op Amerikaanse bodem.

Het grootste Europese indoor muziekfestival is met de oversteek van de oceaan zeker niet aan haar debuut toe. De afgelopen jaren is een rijke traditie opgebouwd in Nederland, België en Duitsland, en werden nieuwe landen veroverd zoals Denemarken, Zweden en – in maart nog – Polen. Om de aankondiging in de Verenigde Staten extra wind in de zeilen te geven werd de digitale kettingbrief in het leven geroepen. Op het online platform ilovenotp.com kunnen muziekliefhebbers en fans via hun Facebook- en Linkedinaccount of per e-mail de Night of the Proms boodschap naar Amerika versturen. 

Velen kennen wel iemand in de States of iemand die daar kennissen of familie heeft. Via digitale mond-tot-mondreclame hopen we dat ook deze mensen het Proms-virus te pakken krijgen”, aldus Jan Vereecke, samen met Jan Van Esbroeck organisator en founding father. “Wie kan ons daar beter bij helpen dan de Nederlandse fans zelf? Alle deelnemers maken bovendien kans om op kosten van de organisatie een van de vier concerten in de Verenigde Staten bij te wonen, inclusief vliegreis en overnachting ter plaatse. Hoe meer jouw vrienden, kennissen en familie de Night of the Proms-pagina zullen delen met hun contacten, hoe meer punten je verzamelt en hoe meer kans je maakt om het Amerikaanse avontuur vanaf de eerste rij mee te maken.”

Night of the Proms trekt in juni voor vier concerten naar de Verenigde Staten. Meer dan honderd muzikanten en crewleden zullen vanuit de Lage Landen meereizen. Speciaal voor deze première is een line-up samengesteld met artiesten als Michael McDonald, Kenny Loggins, Pointer Sisters, Natalie Choquette, Nile Rodgers & Chic, John Miles en Il Novecento & Fine Fleur o.l.v. Robert Groslot. De concerten vinden plaats in Dallas, Little Rock, Kansas City en Omaha.

notp.com

Night of the Proms - US tour 2014
19 juni – Verizon Theatre – Grand Prairie – Texas
20 juni – Verizon Arena – Little Rock – Arkansas
21 juni – Sprint Center – Kansas City – Missouri
22 juni – CenturyLink Center – Omaha – Nebraska