Alamo Race Track naar Engeland, Duitsland met The Weakerthans

21-05-2011 @ 16:31

Toonaangevend FILTER magazine licht Amsterdamse band uit
De Amsterdamse band Alamo Race Track oogst in eigen land veel lof met hun onlangs verschenen derde album Unicorn Loves Deer. Na het afronden van de Nederlandse clubtour gaat de band naar Engeland en Duitsland met de Canadese band The Weakerthans.

The Weakerthans scoorden met Civil Twilight, op een gedeelde plaats met landgenoten Arcade Fire, de langstgenoteerde #1 single in de Canadese charts. Waar The Weakerthans eerder het voorprogramma van datzelfde Arcade Fire verzorgden, zal de band nu op hun eigen Europese tour Alamo Race Track op sleeptouw nemen. In Duitsland en Engeland zijn de Canadezen mateloos populair en ze spelen er steevast voor uitverkochte zalen.

Daarnaast heeft Unicorn Loves Deer inmiddels ook de USA bereikt, middels de prominente, veelgelezen website van Filter Magazine. "Combining elements of indie, folk and pop, Alamo Race Track are ready to take the US by storm with their hooky goodness," schrijft FILTER. Daarnaast is het nummer Apples er te horen. Ze beschrijven het lied als "an upbeat tune fitting for any sunny day bike ride".

De Volkskrant deelde maar liefst 5 sterren uit voor Alamo Race Track's derde album; "Frontman Ralph Mulder schrijft liedjes zoals Marco van Basten voetbalde: zo mooi, zo gracieus, ongrijpbaar, altijd wegdraaiend naar de kant die je niet verwacht (…) intelligente pop met eindeloze verbeeldingskracht, zo rijk en avontuurlijk als popmuziek zijn kan".

VPRO's 3voor12 noemt Unicorn Loves Deer "een sprankelend gitaarpopalbum met melancholische momenten en folky invloeden" en "een van de sterkste Nederlandse albums van het jaar." Dagblad Tubantia vermoedt met Unicorn Loves Deer zelfs al het album van het jaar in huis te hebben: "De achteloze pracht van Alamo Race Track blijkt een mijlpaal in de Nederpop."

Support The Weakerthans
23 06 The Garage, London, UK
24 06 The Peel, Kingston Upon Thames, UK
25 06 Rotown, Rotterdam, NL
26 06 Bitterzoet, Amsterdam, NL
28 06 Gruenspan, Hamburg, DE
29 06 Lido, Berlin, DE
30 06 Kamp, Bielefeld, DE
01 07 Underground, Cologne, DE

NL club tour Alamo Race Track
24 05 Stadsschouwburg, Amsterdam (Special appearance)
27 05 Burgerweeshuis, Deventer
28 05 Underground, Lelystad
18 06 Oerol, Terschelling

www.alamoracetrack.com