Vijfde album van Ierse Bell X1

21-02-2011 @ 17:48

 Bloodless Coup is de naam van het nieuwe en tevens vijfde album van Bell X1. Dit nieuwe album zal op 8 april uitkomen en is geproduceerd door Rob Kirwan (Soulwax, Howie B, U2). Bloodless Coup is de opvolger van Blue Lights on the Runway die het in Nederland erg goed deed. De single The Great Defector werd zelfs een bescheiden radiohit op de radio.

Naast U2 en The Script is Bell X1 tegenwoordig een van de bekendste Ierse pop-rockgroepen. Beetje bij beetje krijgt de band meer en meer succes buiten Ierland. Zo kent de band een groeiend succes in Amerika, waar ze in verschillende grote talkshows en tv-series te zien of te horen zijn geweest. (oa. David Letterman, Grey' s Anatomy) Daarnaast toerden ze met Keane, Snow Patrol, The Frames, U2 en Elliot Smith.

Het Ierse Bell X1 was begin jaren '90 het schoolbandje Juniper, met o.a. Damien Rice. Nadat Damien solo ging, werd de band aangevuld met Dave Geraghty en omgedoopt tot Bell X1. Zoals bij zoveel Ierse bands is ook bij Bell X1 hun komaf te horen: naast aangename indierock met vuige gitaren is er ook de zo typisch Ierse gevoelige zang die dwars door de ziel snijdt.

Eind vorig jaar speelde Bell X1 al twee uitverkochte shows in Amsterdam en Utrecht, maar in mei komen ze terug voor meer shows.

http://www.bellx1.com/