Winnaars De Lokale Omroep Awards 2013 bekend

08-06-2013 @ 11:47

Vrijdag 7 juni 2013 heeft de jury van de Lokale Omroep Awards in Beeld en Geluid in Hilversum de winnaars bekend gemaakt van de Lokale Omroep Awards.

Winnaars De Lokale Omroep Awards
- Radio: OOG (Groningen): Glasnost
- Televisie: RTV Dordrecht: Hoogeëerd publiek
- Crossmediaal: RTV Stichtse Vecht: 24 uur Stichtse Vecht
- Nieuws en Actualiteiten: Studio040 (Eindhoven): Eindhovens Stadsjournaal 2012
- Presentatietalent: Marloes ten Kate (OOG Groningen)
- Lokale Omroep van het Jaar: Omroep Venlo

De Lokale Omroep Awards zijn de prijzen voor de beste publieke lokale omroepprogramma's.
De Lokale Omroep Awards 2013 zijn onderdeel van de Week van de Lokale Omroep (van 1 tot en met 7 juni).

Quote uit het algemeen juryrapport
De inzendingen voor de Lokale Omroep Awards laten ook dit jaar weer de grote kracht van lokale media zien. De programma’s staan dichtbij luisteraars en kijkers en er is een grote mate van diversiteit. Dat samen maakt dat je bij de lokale omroep onderwerpen ziet en hoort die op landelijk en regionaal niveau nauwelijks aan bod komen. Dit jaar is de jury streng geweest in de beoordeling van de inzendingen voor de Lokale Omroep Awards want het gaat immers om de hoogste erkenning en waardering. Daarom is er niet alleen gekeken naar de inhoud, technische kwaliteit, muziekgebruik en lokale verbondenheid. De jury heeft er voor gekozen om de inzendingen langs een professionele meetlat te leggen. En dat is een compliment voor de makers!

De Lokale Omroep van het Jaar
Omroep Venlo is een lokale omroep die heel zichtbaar is in de samenleving en die haar rol in de lokale nieuwsvoorziening goed oppakt. De omroep werkt bedrijfsmatig en weet dit op de juiste manier te combineren met een goede inhoud van de content die zij brengt. De jury vindt de programma’s goed en van hoge kwaliteit. Een ambitieuze omroep als Omroep Venlo is zeker in staat is om het visitekaartje van de lokale omroepsector te zijn.
De jury was unaniem in haar oordeel: De Lokale Omroep van het Jaar 2013 Omroep Venlo is een waardige opvolger van TV Enschede FM!

Omroep Venlo was eerder de Lokale Omroep van het Jaar in 1998, 2005 en 2010.

Jury
De jury van De Lokale Omroep Awards 2013 bestaat uit:
Juryvoorzitter: Jeroen Latijnhouwers (presentator RTL4)
Onderdeel Programma’s: Timo Kamst (opleidingscoördinator 3FM), Jeroen Overbeek (presentator NOS Journaal), Iwan Reuvekamp (programmadirecteur Q-music) en Fleur Wallenburg (nieuwslezer NOS op 3).
Onderdeel De Lokale Omroep van het Jaar: Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Frits Lintmeijer (VNG, wethouder Utrecht), Jan Westerhof (Directeur Audio NPO) en Flip van Willigen (stationmanager TV Enschede FM en winnaar van Lokale Omroep van het Jaar 2012).

De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) is initiatiefnemer van de Lokale Omroep Awards. Met het uitreiken van deze prijzen wil de OLON de hoge kwaliteit van lokale omroepprogramma’s verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren. De OLON behartigt de belangen van 282 publieke lokale omroepen in Nederland.

http://www.olon.nl/nieuws/