Nieuw album en optreden John Watts in Nederland

05-11-2010 @ 16:13

Op 19 november verschijnt “Morethanmusic”, het nieuwe album van singer/songwriter John Watts. De live presentatie vindt plaats op 20 november in Podium Victorie te Alkmaar. Kaarten zijn reeds in de voorverkoop verkrijgbaar. John Watts vergaarde begin jaren '80 grote bekendheid als voorman van Fischer-Z en scoorde daarmee hits als “Marliese” en “The Worker”. Zijn nieuwste werk, Morethanmusic, verscheen eerder al, anders dan anders, in een exclusieve oplage voor trouwe fans.

In deze eerste oplage werd ieder album vergezeld van een op maat gemaakt kunstwerk. Om ook het “grote publiek” kennis te laten maken met de nieuwe muziek, verschijnt het album nu ook als reguliere uitgave.

Morethanmusic werd grotendeels opgenomen in Peter Gabriel's studio in Brighton en werd geproduceerd door Steve Forward, die eerder met o.a. Ray Charles werkte. Het fine-tunen gebeurde in België en Parijs, waar met de toevoeging van een orkest en big band een bij vlagen grootse sound werd gerealiseerd. Ondanks dat het album een zekere frisse gretigheid laat horen, ontbreken Watts' kenmerkende politiek geëngageerde teksten in een alternatief popgeluid ook niet.  

Watts' muzikale carrière bestaat, naast het muzikale, ook uit beeldende kunst waarmee hij wereldwijd exposeerde. Zijn gedichten werden eerder al meerdere malen gepubliceerd en voor diverse artistieke uitingen gebruikt. Bovendien zal in 2011 zijn eerste toneelstuk in premiere gaan, niet voor niets opent zijn biografie met de term “force of nature”.

John Watts Morethanmusic
Release 19 november 2010

Cd presentatie 20 november Podium Victorie Alkmaar www.podiumvictorie.nl Tickets reeds in de voorverkoop

www.johnwatts.co.uk