Peter Gabriel voor het eerst in 10 jaar naar Ziggo Dome

08-11-2022 @ 14:21

Peter Gabriel heeft de data van zijn i/o The Tour aangekondigd, waarmee hij langs 22 steden in het Verenigd Koninkrijk en Europa reist.
Op maandag 5 juni geeft hij een concert in Ziggo Dome in Amsterdam.
De nieuwe tour markeert zijn eerste soloshows buiten Noord-Amerika sinds de Back To Front Tour uit 2014, die in het teken stond van het album So. Op 18 mei 2023 gaat de nieuwe tour van start in Krakau in Polen en reist verder langs steden in Italië, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Nederland, België, Zwitserland, en het Verenigd Koninkrijk. Het Europese deel van de tour eindigt op 25 juni in Dublin in Ierland en vervolgt daarna neer in Noord-Amerika.

Tijdens i/o – The Tour speelt Gabriel nieuwe tracks van zijn aanstaande album i/o en duikt hij in zijn ongeëvenaarde muziekcatalogus, met hits en publieksfavorieten. Hierbij wordt hij vergezeld door vaste bandleden Tony Levin, David Rhodes en Manu Katché. Volledige details over het nieuwe album i/o worden later bekendgemaakt.

Het is een tijd geleden en ik ben nu omringd door een heleboel nieuwe nummers. Ik ben heel erg enthousiast om ze mee op pad te nemen voor een ritje. Ik kijk ernaar uit de fans weer te zien.” aldus Peter Gabriel over de nieuwe tour.

Kaarten gaan vrijdag 11 november 2022 in de verkoop. Fans hebben vanaf dinsdag 8 november toegang tot een speciale presale via de mailinglijst van Peter's Fan Club.

i/o – The Tour – Europa 2023
Benelux:
Maandag 5 juni Amsterdam, Ziggo Dome
Dinsdag 6 juni Antwerpen, Sportpaleis

Bezoek www.petergabriel.com voor de complete tour en ticketinformatie, VIP pakketten en meer.

Over Peter Gabriel
Peter Gabriel kreeg voor het eerst internationale bekendheid met de band Genesis die hij mede opgericht had toen hij nog op school zat. Sinds hij in 1975 Genesis verliet, heeft hij elf studioalbums, diverse soundtracks voor o.a. Alan Parker’s ‘Birdy’, Martin Scorsese’s ‘The Last Temptation of Christ’ en Philip Noyce’s ‘Rabbit Proof Fence’ en tal van live albums op zijn naam staan. In zijn brede muzikale carrière heeft de zanger meerdere Grammy Awards gewonnen, is hij verbonden aan de wereldberoemde Real World Studio en het Real World Records-label en stond hij aan de wieg van de oprichting van het WOMAD festival, dat de carrières van vele artiesten over de hele wereld heeft gelanceerd en net haar 40-jarig jubileum gevierd heeft.

Gabriel was in 1992 medeoprichter van de mensenrechtenorganisatie WITNESS (Witness.org), een organisatie die pioniert met het gebruik van camera's en technologie in mensenrechtencampagnes. Daarnaast richtte hij in 2007 samen met Sir Richard Branson The Elders op (theelders.org ), die officieel werd gelanceerd met een toespraak van Nelson Mandela en ontving in 2006 de prestigieuze titel Man of Peace van The Nobel Peace Laureates.
In 2008 werd Peter Gabriel opgenomen in de Time 100-lijst. Daarnaast is hij twee keer opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame en is hij betrokken bij een breed scala aan op technologiegebaseerde bedrijven in verschillende creatieve industrieën.

PETER GABRIEl | i/o The Tour
Maandag 5 juni - Ziggo Dome , Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €72.80,- (incl. servicekosten)