Hamel draait door voor nieuwe video

29-10-2010 @ 15:38

Voor de internationale release van de single See You Once Again presenteert zanger Wouter Hamel een nieuwe video. Hiermee sluit Hamel een ambitieus project af van drie videos gebaseerd op de Franse Nouvelle Vague. De videoclip van See You Once Again is gebaseerd op de Zoötroop, een apparaat dat gebruikt werd voor de eerste film-animaties. Hamel: "Ik hoop dat niemand zo misselijk word van de video als ik bij de opnames. Ik draai nog steeds rondjes."

De aanstormende Nederlandse regisseur Menno Otten zette Hamel en zijn vrienden op hoge snelheid op een draaischijf. "De video is een soort trip met beelden van vrienden en herinneringen aan mensen die voorbij vliegen. Sommige mensen ken je, sommigen niet. Een trip down memory lane. En een fijne trip", lacht Hamel. in de video zijn onder andere producer Benny Sings, saxofonist Benjamin Herman, Aardvarck, Henry Ronde, maar ook Braziliaanse danseressen te zien.
 
Bekijk hier de videoclip: http://www.youtube.com/watch?v=SNUfQ_cn1XM

Drieluik
Hamel rond met deze video een drieluik af met videos allen gebaseerd op de Nouvelle Vague. See You Once Again verwijst naar Les Quatre Cent Coups (1959) van François Truffaut, grondlegger van de Nouvelle Vague samen met Jean-Luc Godard. Van Godard verscheen in 1960 'A Bout De Souffle', waarop de videoclip voor 'One More Time On The Merry Go Round' van Hamel is gebaseerd. Ook de single 'In Between' kreeg een Nouvelle Vague-clip, met een knipoog naar 'Ascenseur pour l'échafaud' uit 1958 van Louis Malle, waarvoor Miles Davis de soundtrack verzorgde.
 
http://www.doxrecords.com
http://www.hamelmusic.nl/